Országos tüntetés és valódi nemzeti konzultáció a Kossuth téren

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a noÁr mozgalom társszervezésével országos tüntetést, valódi nemzeti konzultációt tart Budapesten, a nemzet főterén 2022. november 26-án, szombaton délután.

A kormány elhibázott politikája, döntésképtelensége, az elmúlt évek folyamatosan romló tendenciája miatt mára válságos helyzetbe került a közoktatás, aminek a gyermekek, a tanulók a kárvallottjai. Nem véletlen, hogy 2022 a tiltakozások, sztrájkok, tüntetések, élőláncok éve: a magyar társadalom megértette, hogy a jövő nemzedékének sorsa dől el az iskolapadokban, ezért senki nem hallgathat, senki nem tűrhet tovább, aki akár szikrányi felelősséget is érez a gyermekekért. Nem pusztán bérharcot folytatunk, az oktatás reformját követeljük, mégpedig azonnal!

Miután a szakmai követelésekben szinte teljes egyetértés van a pedagógus szakszervezetek, a szülők, diákok szerveződései, a civil szervezetek között, a tüntetés elején, 14.45-kor petíciót adunk át az oktatás irányítójának, a Belügyminisztériumnak. Közös álláspontunk jeleként adjuk át azt a 9 pontot, amelyet korábban fogadtak el az említett szervezetek.

A petíció átadása után, 15 órakor indul a tüntetők menete az Akadémia utcán át, és várhatóan 15 óra 20 perc körül érkezik a Kossuth térre.

Ott a tanárlázadásokról is ismert miskolci Herman Ottó Gimnázium volt diákjainak és jelenlegi tanárainak együttese játszik majd. Fellépnek a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium pedagógusai, szólnak a tüntetőkhöz óvoda- és gyógypedagógusok, egyházi és állami intézményben tanítók, az Egységes Diákfront képviselői, és persze szülő is. Fellép Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója.

S hogy még nagyobb legyen a társadalmi egyetértés, a már említett 9 pontot valódi nemzeti konzultációra bocsátják a petíciót átadók: a Kossuth téren részt vevő tüntetőkkel megszavaztatják a követeléseket! A kormány nem kérdezi meg a szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselőit, de mi megtesszük: a válaszoktól hangos lesz a nemzet főtere!

A tüntetés műsorvezetője Nagy Zsolt színész. A tiltakozó megmozdulást az Amnesty International Magyarország civil szervezet önkéntesei biztosítják rendezőként. A tüntetés várhatóan 17 és 17 óra 30 között ér véget.

A részletekről a PSZ Facebook oldalán közlünk részletes információkat.

Budapest, 2022. november 23.

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X