Öt kérdés a Szakszervezetről

  • PSZ
  • Öt kérdés a Szakszervezetről

Mire jó a
szakszervezet?

Ha pályakezdő pedagógusként helyezkedsz el egy iskolában, óvodában, hamarosan találkozni fogsz a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ). Ismerd meg hazánk egyik legnagyobb pedagógus érdekképviseleti szervezetét!

A PSZ legfontosabb feladata az érdekvédelem. Oktatásban dolgozóként te is kiállhatsz majd jogaidért az intézményvezetővel, esetleg még a munkáltatóval szemben is. De gyakorlatilag semmilyen belszólásod nem lesz az oktatással kapcsolatos rendelkezések megalkotásába, ha nem vagy a tagunk.
Együtt részt tudunk venni a döntési folyamatokban, hogy a számodra is fontos kérdésekben a lehető legkedvezőbb eredmények szülessenek.
Több mint tizenhatezer fős aktív taglétszámunknak köszönhetően a PSZ reprezentatív szakszervezet, vagyis a kormányzatnak tárgyalnia kell velünk.
Oktatásban dolgozóként bármilyen munkajogi problémád megoldásában, a munkáltatóddal kialakult konfliktusok rendezésében szakmai és jogi segítséget kaphatsz.
1 +
szakszervezeti tag
1 +
elért siker
Sok esetben nem.

Egyedül tényleg nem megy?

Ha oktatásban dolgozóként munkajogi vitába keveredsz, akkor választhatsz: meghátrálsz és lemondasz valamiről, ami járna neked, esetleg ügyvédet fogadsz, időt és pénzt nem kímélve pereskedsz az igazadért. Ha viszont szakszervezeti tag vagy, a PSZ-től ingyenes jogi segítséget kapsz, tanácsot adunk és képviselünk a bíróságon, ha kell, a Kúriáig vagy az Alkotmánybíróságig is elmegyünk!

Gyere közénk!

Eredményt elérni csak közösen lehet. A sikerhez rád is szükség van!

Az érdekvédelem

közös ügyünk, amelyben csak összefogással érhetünk el sikereket.

Jogsegély

Ki mersz állni a jogaidért? Problémáiddal fordulj hozzánk bizalommal.

Minden eszközt

felhasználunk, ha az oktatásban dolgozókért kell kiállnunk!

Egy mindenkiért? Inkább mindenki mindenkiért!

A szakszervezet ereje a taglétszámában rejlik. Minél többen vagyunk, annál erőteljesebben tudunk fellépni követeléseinkkel. Egy, száz, de még ezer pedagógus véleménye is lesöpörhető az asztalról, több mint húszezeré azonban már nehezebben.

TÖBBSÉGBEN AZ ERŐ
TE ÉS A SZAKSZERVEZET
MEGÉRI EZ NEKEM?
Minél többen csatlakoznak hozzánk,
annál erősebbek vagyunk és annál több eredményt érhetünk el! Ezért szeretnénk, hogy a végzős hallgatók és a pályakezdő fiatalok számára is természetes legyen a tagság a Pedagógusok Szakszervezetében.
És mit csinálok én a szakszervezetben?
A szakszervezetet a közös akarat működteti. Ha tagunk leszel, részt vehetsz a szakszervezet véleményének, életének alakításában. Így a te javaslatod is megjelenik a szakszervezet tevékenységében.
Igen, hiszen a szakszervezeti tagság számos előnnyel jár!
A PSZ-hez csatlakozók nem csak az országos érdekképviselet és az ingyenes jogsegélyszolgálat előnyeit élvezhetik. A tagoknak számos kedvezményes szolgáltatást kínálunk, például bank, biztosítás, telefon vagy nyaralási lehetőség. Emellett naprakész szakmai információk, módszertani tanácsok és közösségi programok várják a belépőket.
CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Várjuk a jelentkezésedet!

Jelentkezés

Töltsd ki a belépési űrlapot, regisztrálj az applikációban!

Ügyintézés

Megyei szervezetünk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.

Tagsági kártya

Vedd át a tagkártyádat, amely rengeteg kedvezményt kínál!

Nincsenek termékek a kosárban.

X