Legyél tagunk!

  • PSZ
  • Legyél tagunk!
BELÉPÉS A SZAKSZERVEZETBE

Együtt biztonságos, mi nem hagyunk magadra!

Segítünk – Válaszolunk – Kiállunk Érted!

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Miért pont a Pedagógusok Szakszervezete?

Ha munkahelyi problémáiddal nem akarsz egyedül maradni, nem tudsz egyedül megbirkózni, vagy csak megfelelő szakmai érdekképviseletet szeretnél, csatlakozz a Pedagógusok Szakszervezetéhez! – A PSZ az érdekvédelmi munka területén több évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, jogelődje az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. Jelenleg a Szak­szer­vezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) konföderáció tagja.

A Pedagógusok Szakszervezetének tagjaként több tízezer kolléga szolidaritását és támogatását tudhatod magad mögött. Egyedül veszíthetsz, de együtt erősek vagyunk, győzni tudunk!

A valódi érdekvédelemhez összefogásra, a jogaikért bátran kiálló kollégákra van szükség. Nekünk, pedagógusoknak tisztában kell lennünk munkánk jelentőségével. A tantermekben mi rakjuk le az ország társadalmi és gazdasági jövőjének az alapjait és jogunk van az ezért cserébe minket megillető elismerésre és juttatásokra. A Pedagógusok Szakszervezete ezekért a jogokért küzd, mindannyiunk érdekében.

Tagjainknak váratlan élethelyzetekben nagyon gyorsan rendkívüli segélyt tudunk adni. Megfelelő taglétszám esetén kollektív szerződést tudunk kötni, amelyekkel a törvényi minimumon túli juttatásokat harcolhatunk ki a kollégáknak. 

Ha nincsen a munkahelyeden alapszervezet, akkor keresd a területileg illetékes szakszervezeti tisztségviselőt. Ne feledd, az Alaptörvény értelmében minden munkavállalónak joga van szakszervezethez csatlakozni. Ha a munkáltató ezt megpróbálja megakadályozni, törvénysértést követ el!

A Pedagógusok Szakszervezete száz év érdekvédelmi tapasztalataival rendelkezik. Egyedüli reprezentatív szakszervezetként képviselhetjük az érdekegyezetésben és a szociális párbeszédben a köznevelésben, szakképzésben, gyermekvédelemben és a szakszolgálatoknál dolgozó munkavállalókat.

Ért már jogsérelem a munkáltatód részéről?

Érezted már úgy, hogy méltánytalanul bántak Veled?

 

A PSZ ellátja a magyarországi közoktatási-nevelési intézményrendszer szakszervezeti tagjainak érdekvédelmi és érdekképviseletét.
A PSZ jogsegélyszolgálata tagjainak munkajogi segítséget ad. Ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtunk fizetéssel, juttatásokkal, munkaidővel vagy bármi egyébbel kapcsolatos munkajogi kérdésekben, szükség esetén bírósági pert is indítva.
A PSZ tagozatai a közoktatás minden ágában és minden korosztály érdekeit képviseli.
Részese lehetsz a PSZ által szervezett önsegélyezésnek, üdültetésnek, öntevékeny kulturális és sportmozgalomnak.
A PSZ az érdekvédelmi harcban nincs egyedül, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.
Részesülhetsz a szakszervezet által alapított kitüntetésből, az Eötvös József-emlékéremből.
Értesülhetsz a közoktatás és a szakszervezeti élet fontos eseményeiről, aktuális kérdéseiről a Pedagógusok Lapjából, de a legfrissebb információkhoz hozzájuthatsz
A PSZ – tagsági viszony önkéntes, amely a természetes személy írásbeli nyilatkozatával és annak elfogadásával jön létre. A szakszervezet tagja lehet az, aki elfogadja az alapszabályt és
az abban meghatározott tagdíjat rendszeresen fizeti.

A tagdíj mértéke:

 1. a pedagógus, oktató munkakörben foglalkoztatottak tagdíja a hatályos jogszabály szerinti mindenkori gyakornoki illetmény bruttó összegének 0,8%-a;

 2. a nem pedagógus, nem oktató munkakörben foglalkoztatottak tagdíja a hatályos jogszabály szerinti mindenkori garantált bérminimum bruttó összegének 0,8%-a.

3. A GYED-en és GYES-en lévő kollégák, valamint munkaviszonnyal nem rendelkező nyugdíjasok, a jogfenntartók, az egyetemi (főiskolai) hallgatók alacsonyabb összegű tagdíjat fizetnek, amelynek összegét a helyi gazdálkodó szervezet határozza meg. E tagdíj teljes egészében az illetékes gazdálkodó szervezet költségvetésébe kerül.

LEGYÉL TE IS SZAKSZERVEZETI TAG!

Online jelentkezési űrlap

Amennyiben még nem vagy tagja a Pedagógusok Szakszervezetének és jogi kérdésre várod a segítséget, töltsd ki az alábbi űrlapot. Az űrlap kitöltése után az illetékes megyei szervezetünk felveszi veled a kapcsolatot a további teendőket illetően. Munkahelyed szerinti PSZ Megyei Szervezet telefonszámát és e-mail címét az alábbi oldalon találod: Szervezeti felépítés

    Nincsenek termékek a kosárban.

    X

    A sztrájk céljait csak együtt tudjuk elérni, a közös sikerhez Rád is szükség van!

    Lépj be most a PSZ-be! Fogjunk össze!