Jogunk van megtudni a közérdekű adatokat!

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) igazat adott a Pedagógusok Szakszervezetének. Eszerint jogosan kérdeztük a Magyar Államkincstárat, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt, valamint a Klebelsberg Központot arról, hogy 2021 januárja és júniusa között hány  köznevelésben és szakképzésben dolgozó kolléga volt táppénzen, összesen hány napot voltak távol, hány köznevelésben és szakképzésben dolgozó kolléga volt táppénzen koronavírus-fertőzés miatt, hány köznevelésben és szakképzésben dolgozó kapta meg a 100%-os táppénzt, hány köznevelésben és szakképzésben dolgozó halt meg, hány köznevelésben és szakképzésben dolgozó kolléga munkaviszonya szűnt meg, illetve ebből hány fő vonult nyugdíjba.

A hatóság 2022. március 29-én keltezett levele szerint a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által hónapokkal ezelőtt kér adatok jelentős része rendelkezésre áll elektronikusan, egyszerű informatikai művelettel előállítható. A NAIH választ vár arra, hogy a hivatalok közérdekű adatigénylést elutasító levele miért egyezett meg szóról szóra.

A NAIH felszólította a Magyar Államkincstárat, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt, valamint a Klebelsberg Központot, hogy haladéktalanul küldje el az általa kezelt, PSZ által megismerni kívánt nyilvános közérdekű adatokat közérthető formában.

Csatoljuk a NAIH elnökének, Péterfalvi Attilának a levelét, amelyet a PSZ elnökének, Szabó Zsuzsának küldött.

https://pedagogusok.hu/wp-content/uploads/2022/03/NAIH-235-4-2022.pdf

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X