Heti lapszemle 2024. február 9.

lapszemle

Részsiker a béremelés, ezért további célokért kell küzdeni: a nevelést-oktatást segítők érdemi béremeléséért, a pedagógusok és a diákok munkaterheinek, óraszámának csökkentéséért. Egy jobb oktatásért. Kérdés, ki folytatja a küzdelmet…

 

február 3.

Minden szakmai javaslatot elutasított a belügy, azt is, hogy a bérek az inflációval együtt nőjenek

A Népszava többszöri megkeresésére a Belügyminisztérium közzétette a béremelés koncepciója társadalmi egyeztetéséhez beérkezett szakmai javaslatok összefoglalóját, amelyből kiderült, a dokumentumban feltüntetett 25 javaslat mindegyikét elutasították. A koncepciót 2023. december 29-én bocsátották társadalmi vitára, melynek határideje január 6-án járt le. A pedagógusok béremeléséről szóló kormányrendelet, melynek alapját a koncepció adta, január 18-án jelent meg.

https://nepszava.hu/3224020_tanar-beremeles-belugyminiszterium-szakmai-javaslat-elutasitas

 

Mindenki tisztán akar látni, ezért léptek a pedagógus szakszervezetek

Felmérést indít a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy pontosan lássa, mekkora béremelést kaptak a közoktatásban dolgozók, mondta Totyik Tamás, a PSZ elnöke. A PDSZ pedig már elindított egy hasonlót.

https://www.economx.hu/belfold/pedagogusberek-nyugdijazas-elott-allok-gulyas-gergely-szakkepzes-iskolapszichologus-beremeles-centrumok.784513.html

 

február 4.

Még nem teljesen elégedettek a pedagógusok a fizetésemeléssel

A Pedagógusok Szakszervezete felmérést indított a Forrás Társadalomkutató Intézettel. Tiszta képet szeretnénk kapni arról, hogy mekkora béremelést kaptak a kollégák – nyilatkozta Totyik Tamás, a PSZ elnöke a január végi egyeztetés után.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240204/meg-nem-teljesen-elegedettek-a-pedagogusok-a-fizetesemelessel-666885

 

február 5.

Szigorúan ellenőrzött pedagógus-béremelés

A PSZ is szeretne valós képet kapni arról, hogyan valósult meg a pedagógus-béremelés, ezért a Forrás Társadalomkutató Intézettel közös kutatásba kezdett. Mire az befejeződik, a KSH-nak is nyilvánosságra kell hoznia a 2023-ra vonatkozó diplomás átlagkereseteket. Ehhez lehet viszonyítani a pedagógusok béremelését.

https://hirklikk.hu/kozelet/szigoruan-ellenorzott-pedagogus-beremeles/427679

 

Máris bérfeszültségeket okoz a pedagógusok fizetésemelése

Nem tájékoztattak részletekbe menően és az előkészítésbe sem vontak be minket – nyilatkozta a Népszavának egy állami iskola igazgatója, részben cáfolva a tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ állítását, mely szerint álhír, hogy az iskolák igazgatói és a pedagógusok nem kaptak semmilyen tájékoztatást arról, januártól mi alapján emelkedett az illetményük. Az igazgató szerint bár hivatalosan volt „tájékoztatás”, az lényegében kimerült abban, hogy szinte szó szerint felidézték számukra a béremelésről szóló kormányrendeletet.

https://nepszava.hu/3224151_oktatas-tanar-fizetesemeles-berfeszultseg

 

KK: „hagyjanak fel a hergeléssel”

A Klebelsberg Központ közleményben reagált a Népszava cikkére. Minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek meghatározták, ki mekkora összegű bért fog kapni.

https://mandiner.hu/belfold/2024/02/hagyjanak-fel-a-hergelessel-kokemenyen-visszavagott-a-klebelsberg-kozpont-a-nepszavanak

 

Kérdőre vonta az államfőt a szociális szakma a kegyelmi döntése miatt

A Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME) közleményben fejezte ki mélységes felháborodását, mert kiderült: a korábban a gyerekek szexuális zaklatásának ügyében kényszerítésért elítélt bicskei intézetvezetőnek is megkegyelmezett a köztársasági elnök 2023 áprilisában, Ferenc pápa látogatása előtt. A közlemény aláíróihoz csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete is.

https://merce.hu/2024/02/05/bicske-igazgato-novak-katalin-pedofilia-szocialis-munkasok/

 

Tréningen erősítették az iskolaőrök identitását

16 Pest vármegyei iskolaőr vett részt az Identitás Program elnevezésű tréningen, amelyet a Rendőrségi Igazgatási Központ Bűnmegelőzési Centrumában tartottak, írja a police.hu. A rendőrséghez tartozás érzésének elmélyítése volt a cél.

https://rtl.hu/belfold/2024/02/05/treningen-erositettek-iskolaorok-identitasat?utm_source=hirkereso-hu&utm_medium=textlink&utm_campaign=hirkereso-rss&utm_content=belf%C3%B6ld_treningen-erositettek-iskolaorok-identitasat

 

február 6.

Idén még két bérkorrekció jöhet, a PSZ felmérést indított

Minden pedagógus megkapta az első megemelt bérét, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ugyanakkor kifogásolta, hogy a nevelést-oktatást segítők teljesen kimaradtak a béremelésből. Totyik Tamás az InfoRádióban arról is beszélt, hogy a diplomás átlagbér emelkedése miatt idén további két alkalommal lehet szükség a pedagógusok fizetésének kiigazítására. Jelezte azt is, hogy a PSZ a Forrás Társadalomkutató Intézettel felmérést indított: azt vizsgálják, mennyivel nőttek a pedagógusbérek, teljesül-e a kormánynak az a vállalása, hogy idén a diplomás átlagkeresetek 72 százalékára nőnek a pedagógusbérek.

https://infostart.hu/belfold/2024/02/06/totyik-tamas-iden-meg-ket-pedagogus-beremeles-johet

 

Érkezik az emelt bér az állami intézményekben dolgozó pedagógusoknak

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, az Áldás Utcai Általános Iskolánál tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a béremelés teljes egészében költségvetési forrásból valósul meg, az Európai Uniótól a kormánynak garancialevele van arra, biztosítja a finanszírozást. Kijelentette: a „dollárbaloldal és a pedagógustagozatuknak szerződő szakszervezetek” az elmúlt másfél-két évben mindent megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a pedagógus-béremelést; „az elmúlt 2 évben mondavacsinált okokkal akadályozták a pedagógusok béremelését úgy, hogy mindenféle álhíreket terjesztettek Magyarországról”. Emlékeztetett arra is, hogy a baloldali kormány 2008-ban csökkentette a pedagógusok bérét. A politikus adatokat is közölt: az emelés után az állami fenntartású iskolákban a pályakezdő pedagógusok átlagbére bruttó 561 100 forint lett.

https://demokrata.hu/magyarorszag/erkezik-az-emelt-ber-az-allami-intezmenyekben-dolgozo-tanarok-es-ovonok-reszere-787313/

 

A kisiskolák bezárása nem új ötlet, de nem enyhítené a tanárhiányt

Oktatáskutatók szerint megfelelő előkészítés után szükség lenne a szétaprózott iskolarendszer átalakítására, de nem mindegy, ez hogyan történik. Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt mondta, hogy kormány 2022 nyarán megígérte az EU-nak: azokat a kistelepülési iskolákat, ahol az osztálylétszámok nem érik el a 10 főt, és az iskolába járó gyerekek száma 100-120 fő alatt marad, átszervezik és integrálják egy központi intézménybe.

https://eduline.hu/kozoktatas/20240206_kisiskola_iskolabezaras_tanarhiany

 

BM: a nyugállományba vonuló pedagógusok is kapnak fizetésemelést

A Belügyminisztérium szerint méltatlan helyzetbe kerültek azok a pedagógusok, akik 2023. szeptember 15. és 2023. december 31. között nyugdíjba vonulásuk miatt megkezdték felmentési idejük letöltését, így jogviszonyuk nem alakult át. Ezért az új jogviszony szerinti új illetmények megállapítása rájuk nem vonatkozott, ezen a jogcímen fizetésemelésben nem részesülhettek. A miniszter döntése alapján a munkáltatóknak január elsejétől egyoldalú kötelezettségvállalással biztosítaniuk kell a pedagógus I., a pedagógus II. vagy a mesterpedagógus fokozatban az adott sáv alsó értékének megfelelő összegű, de legalább 10 százalék mértékű fizetésemelést az érintett 389 pedagógusnak.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2024/02/06/bm-a-nyugallomanyba-vonulo-pedagogusok-is-kapnak-fizetesemelest

 

A nyugdíj előtt álló pedagógusok is kapnak béremelést, a PDSZ szerint kicsinyes a megoldás

A most bejelentett béremelés csak a nyugdíjba vonulók egy részét érinti, ami nevetséges és kicsinyes – mondta a PDSZ ügyvivője. Nagy Erzsébet ennek ellenére az oktatási kormányzattal folyó szakszervezeti egyeztetés fontos eredményének tartja, hogy a belügyminiszter végül belátta: a nyugdíjba készülő pedagógusok sem maradhatnak ki a béremelésből.

https://www.szabadeuropa.hu/a/oktatas_pdsz_nyugdij_pedagogus_beremeles/32807648.html

 

Éppen a legnagyobb pedagógusképző egyetemtől vettek el 1500 helyet

Egy év alatt 3507-ről 2060-ra csökkentette az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógusképzéseinek keretszámát. Nem az ELTE az egyetlen intézmény, ahol csökkentek az elérhető helyek, míg más egyetemeken feltűnően nőttek.

https://eduline.hu/felsooktatas/20240206_keretszamok_pedagoguskepzesek_csokkenes_egyetem_pedagoguskepzes

 

február 7.

Vannak még sztrájkkövetelések, nem lehet leállni

Bár korrigálni kell a béremelést, a szakszervezetek és a tiltakozó mozgalmak jelentős eredményt értek el – mondta Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke a Heti TV Pirkadat c. műsorának. Mint kiderült, az időközben nyugállományba vonuló pedagógusok is megkapják a béremelést, ezt is szakszervezeti sikerként értékelte az alelnök. Jelezte: továbbra is küzdünk a nevelést-oktatást segítők érdemi béremeléséért, a munkaterhek, a diákok óraszámának csökkentéséért stb.

https://www.youtube.com/watch?v=dGJqTrMKtyo

 

Két éve küzdünk, részsikert értünk el a béremeléssel, ezzel párhuzamosan egyre jobban támadják a szakszervezeteket

A bértömegemelés azt jelenti, hogy nem mindenki kapta meg a 32,2 százalékot, ezért sokan elégedetlenek lehetnek. Ennek ellenére a két évig zajló küzdelem részsikere a béremelés, még akkor is, ha közben jelentős volt az infláció – mondta Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke a Klubrádió Szolidaritás c. műsorának. Ott is jelezte: továbbra is küzdünk a pedagógusok munkáját segítők érdemi béremeléséért. A másik vendég Ravasz Ágnes, a PDSZ Országos Választmányának tagja volt, aki arról beszélt: megmaradtak a bérfeszültségek, a pedagógus I. kategóriában lévők alig keresnek többet, mint a pályakezdők. Gosztonyi Gábor felidézte: a PSZ korábban ötelemű bérrendszert javasolt, eredménytelenül. Szó volt a szakszervezeteket érő támadásokról is.

https://www.klubradio.hu/archivum/szolidaritas-2024-februar-07-szerda-1400-38873

 

Kicsinyes bosszú, hogy nem engedik tanítani a státusztörvény miatt távozókat – Hangulatkeltéssel vádolták a Népszavát, aztán mégis adtak fizetésemelést a nyugdíjba vonuló tanároknak is

Totyik Tamás, a PSZ elnöke szerint kicsinyes bosszú a tankerületek részéről, hogy egyetlen állami iskolában sem engednék tanítani a státusztörvény miatt korábban felmondott tanárokat. Ez nemcsak az esélyegyenlőséget sérti, hanem a gyermekek minőségi oktatáshoz való jogát is. Ott, ahol nincs fizika-kémia tanár, de jelentkezne valaki és emiatt visszautasítják, az hol érdeke a gyerekeknek? Vagy akár a szülőknek? Inkább tanítsa felsőben a fizikát egy alsós tanító, mert a tankerület épp bosszút áll? – firtatta a PSZ elnöke. Egy másik ügyben viszont történt előrelépés: a múlt héten a Népszava írta meg, hogy a béremelésből kihagyták azokat a pedagógusokat, akik idén nyugdíjba mennek, és hamarosan megkezdik vagy már tavaly elkezdték felmentési idejük letöltését – mégpedig azért, mert ők a közeli nyugdíjazásuk miatt nem kerültek át a státusztörvény hatálya alá. Ezt követően a BM bejelentette: a nyugállományba vonuló pedagógusok méltatlan helyzetbe kerültek, ezért ők is kapnak fizetésemelést. Totyik Tamás szerint nem véletlen, hogy a kormány ilyen gyorsan reagált, ugyanis számít arra, hogy a nyugdíjba vonuló pedagógusok egy részét visszafoglalkoztathatják. A PSZ elnöke szerint jelenleg is sok nyugdíjas pedagógus dolgozik az iskolákban, nélkülük még nehezebb lenne megszervezni az oktatást a tanárhiány miatt.

https://nepszava.hu/3224400_oktatas-magyarorszag

 

Csaknem 700 milliárd forint érkezik az EU-tól a magyar pedagógusok béremelésére

Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének közleménye szerint „a napokban megvalósult a pedagógusok tartós béremelésének első lépése”, miután az EU az Európai Szociális Alap Pluszból 1,8 milliárd euróval – jelenlegi árfolyamon 700 milliárd forinttal – támogatja mindezt.

https://444.hu/2024/02/07/kozel-700-milliard-forint-erkezik-az-eu-tol-a-magyar-pedagogusok-beremelesere?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kozel-700-milliard-forint-erkezik-az-eu-tol-a-magyar-pedagogusok-beremelesere

 

Ideje lenne az érdekképviseletek területén is végrehajtani a rendszerváltást

„A Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (és ha már itt tartunk, sokszor a Magyar Orvosi Kamara is…) politizáló szervként viselkedik évek óta. Holott messze nem az a dolguk, és az elmúlt évek éppen azt bizonyították, hogy ezzel nem segítették, hanem sokkal inkább gátolták az általuk képviselni hivatott munkavállalói réteget. És ez egy dologra egészen biztosan meggyőző bizonyíték: ideje lenne végre az érdekképviseletek területén is végrehajtani a rendszerváltást, és kitakarítani a baloldali pártok szivarzsebéből kikandikáló kamu-érdekvédőket a munka világából!” M. Kovács Róbert véleménye.

https://mandiner.hu/belfold/2024/02/ideje-lenne-az-erdekkepviseletek-teruleten-is-vegrehajtani-a-rendszervaltast-es-kitakaritani-a-kamu-erdekvedoket-a-munka-vilagabol?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

 

„Követelem a tisztességet és a válaszokat, amelyeket eddig megtagadtak tőlünk” – Levelet írt Novák Katalinnak a pedofil igazgató egykori áldozata

„Nehéz szavakat találni, amikor a kegyelmi döntése megfosztja az áldozatokat a méltó igazságszolgáltatástól. A megválaszolatlan kérdések és a kegyelmet élvező bűnöző körüli homály mélységes aggodalmat váltanak ki azokból, akik szenvedtek.” Így kezdődik az a levél, amelyet a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egykori lakója, a nyolc év fegyházra ítélt Vásárhelyi János igazgató szexuális visszaéléseinek egyik áldozata, Pop Mert Julián írt Novák Katalin egyik Facebook-posztja alá. Továbbra is azt várja a köztársasági elnöktől, indokolja meg, miért részesítette elnöki kegyelemben a gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét, akit kényszerítés miatt 3 év 4 hónap börtönre ítéltek. Az igazgatóhelyettes megpróbálta eltussolni főnöke bűneit. Az egyik áldozat nevében írt egy hamis vallomást, amelyet az igazgató előtt az irodájában akart aláíratni az érintett gyerekkel, de előfordult, hogy ötezer forintot ajánlott, ha az egyik áldozat hajlandó visszavonni a vallomását.

https://nepszava.hu/3224527_bicskei-gyermekotthon-pedofilia-kegyelem-pop-mert-julian-novak-katalin-level

 

K. Endre: az idő és a jóisten eldönti majd, mikor nyilatkozom

A 444.hu megkereste K. Endrét, akit korábban három év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek, mert a pedofil bicskei igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, vonják vissza a feljelentéseket. Ő kapott tavaly titokban elnöki kegyelmet Novák Katalintól. Azt mondta: nem ő írta a kegyelmi kérelmet, nem tud nyilatkozni.

https://444.hu/2024/02/06/k-endre-a-444-nek-az-ido-es-a-joisten-eldonti-majd-mikor-nyilatkozom

 

Kocsis Máté válasza a kegyelmi botrányra: „a baloldal beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba”

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kegyelmezési jog kizárólag az államfőt illeti meg, függetlenül attól, hogy külön-külön egyetértünk-e vele vagy sem. Szerinte az a baloldal nagyon mélyen hallgasson, amelyik nem szavazta meg a pedofilellenes törvényt 2021-ben. Kijelentette: „ugyanez a baloldal az is, amelyik ma is beengedné az erőszakos genderpropagandát az iskolákba és az óvodákba, nyugati szövetségeseikkel együtt pedig megtámadták a gyermekvédelmi és pedofilokat szigorúan büntető törvényünket a brüsszeli fórumokon”.

https://www.blikk.hu/politika/magyar-politika/kocsis-mate-novak-kegyelme-botrany/8980q5z?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=blikk-hirkereso

 

február 8.

Felháborító, hogy bizonytalanságban tartották a nyugdíjba készülőket

A nyugdíj előtt álló, felmentésüket töltő pedagógusokat először kihagyták a januári béremelésből, ám a Belügyminisztérium utóbb közölte: ők is kapnak fizetésemelést. Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke szerint a szakszervezetek éppen azért küzdöttek, hogy a felmentési idejüket töltő nyugdíjasok is megkapják a 32,2 százalékos béremelést. A kormánnyal folytatott legutóbbi tárgyaláson ezt határozottan kérték, különös tekintettel arra a cinikus válaszra, hogy a béremelés nem „jár”, csak adható. Az alelnök a Hírklikknek megjegyezte: azért is vérlázító és felháborító, hogy ezeket a nyugdíjas vagy épp nyugdíjba készülő pedagógusokat bizonytalanságban tartották, mert tankerületi szinten kevesebb mint 500 pedagógusról van szó. Az ő bérük megemelése az államkasszának nem kerül sokba, de megalázó, hogy a béremelésből kimaradjanak azok a tanárok, akik minimum 40 éve dolgoznak és a felmentési idejüket töltik.

https://hirklikk.hu/kozelet/gosztonyi-gabor-felhaborito-hogy-bizonytalansagban-tartottak-a-nyugdijba-keszuloket/427814

 

Még korai az ünneplés

„A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nagy részsikernek tartja a most megvalósuló, 32,2 százalékos átlag bértömegemelést a köznevelésben. Ezt az eredményt az önmagukért kiálló oktatásban dolgozók, a szakszervezetek és az őket támogató civilek közös erővel érték el. De habár a bértömegemelést sikerként értékeljük, annak számos árnyoldala is van. (…) A PSZ továbbra is kiemelten kezeli a béremelés kérdését, és nem adja fel a küzdelmet azon kollégákért, akik most nem kaptak fizetésemelést. Azt sem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a béremelés nem cél, hanem eszköz. Továbbra is össze kell fognunk (…) egy korszerű, modern oktatási rendszer megteremtéséért – amelyben minden gyermek, pedagógus, nevelést-oktatást segítő, technikai dolgozó és szülő is elégedettnek érzi magát.” Tóth Tünde, a PSZ alelnöke a béremelés árnyoldalairól írt cikket, amely a Népszavában jelent meg.

https://nepszava.hu/3224459_meg-korai-az-unneples

 

Az idei a fejlesztések éve a szakképzésben

Az idei esztendő a fejlesztések éve az „Európa-bajnok” magyar szakképzésben – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára Szolnokon. Hankó Balázs, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal projektjének nyitórendezvényén elmondta: a szakképző iskoláknak nyújtott fejlesztések országszerte 18 szakképző centrum 31 intézményének 34 helyszínét érintik csaknem 96 milliárd forint értékben. Hozzátette: Európa-bajnok a magyar szakképzés, mert az európai szakmák versenyében – az informatikában, a rendszerüzemeltetésben – nagy sikereket értek el a magyarok.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2024/02/08/az-idei-a-fejlesztesek-eve-a-szakkepzesben-a-kim-allamtitkar-szerint

 

február 9.

Orbán Viktor alkotmánymódosítást kezdeményez

A miniszterelnök benyújtotta a parlamentnek az alaptörvény tizenharmadik módosításáról szóló javaslatot: a köztársasági elnök nem gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát a kiskorúak sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén.  „A köztársasági elnök kegyelmi döntése körül vita alakult ki. Ezt a vitát minden magyar ember számára megnyugtatóan le kell zárni” – áll a kormányfő által jegyzett törvényjavaslat indoklásában, amely az Országgyűlés honlapján olvasható. Leszögezi: Magyarországon a gyermek a legfontosabb, a gyermekek kárára elkövetett bűncselekmények tetteseit a törvény teljes szigorával kell büntetni. „Alaptörvényünkben kell világossá tenni, hogy a gyermekek kárára bűncselekményt elkövetők számára nincs kegyelem!” – áll az indoklásban.

https://www.ma.hu/belfold/397357/Orban_Viktor_benyujtotta_a_parlamentnek_az_alaptorveny_modositasarol_szolo_javaslatot?place=srss

 

Az alkotmánymódosítás kevés, azonnali cselekvés, segítség is kell

Pop Mert Julián, az egyik áldozat azt írta, az alkotmánymódosítás mindenképpen fontos lépés lenne, de alkotmányt módosítani kevés. „Szenteljen figyelmet az áldozatok segítésének és támogatásának, járjon el személyesen a befolyásából és tisztségéből eredően. Az ilyen esetek megfelelő kezelése és az érintettek számára nyújtott segítség elengedhetetlen a társadalmi igazságosság és empátia szempontjából. Bízom abban, hogy az ön vezetése alatt olyan, valóban a gyermekvédelmet szolgáló intézkedések születnek, amelyek hozzájárulnak az áldozatok gyógyulásához és a hasonló esetek megelőzéséhez. A szavak ideje lejárt. Azonnali cselekvésre van szükség” – fogalmazott.

https://rtl.hu/belfold/2024/02/09/alkotmanyt-modositani-keves-csalodott-orban-viktor-lepese-miatt-a-pedofil-igazgato-aldozata?utm_source=hirkereso-hu&utm_medium=textlink&utm_campaign=hirkereso-rss&utm_content=belf%C3%B6ld_alkotmanyt-modositani-keves-csalodott-orban-viktor-lepese-miatt-a-pedofil-igazgato-aldozata

 

Több mint száz gyermekjogi szervezet és szakértő közösen tiltakozik Novák Katalin kegyelme miatt

„A kegyelmi döntés, annak üzenete és következményei szembe mennek a gyermek legfőbb érdekeinek megfelelő eljárás elvével, amely valamennyi állami szervet, így a köztársasági elnököt is kötelezi” – közölte a Gyermekjogi Civil Koalíció nyilatkozatában, melyet 103 gyermekjogi szervezet, szakértő és támogató aláírásával tettek közzé.

https://444.hu/2024/02/08/tobb-mint-szaz-gyermekjogi-szervezet-es-szakerto-kozosen-tiltakozik-novak-katalin-kegyelme-miatt

 

Sorra lépnek ki a tanácsadók Novák Katalin testületéből

„Nem akartam a témához hozzászólni, a drámai távozásokat nem kedvelem. Viszont a gyűlölet-vihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez hangsúlyozottan semmi közöm”írta közösségi oldalán Lackfi János költő.

https://hirklikk.hu/kozelet/lackfi-janos-is-kilepett-novak-katalin-tanacsadoi-testuletebol/427868/

 

A válogatás nem teljes körű!

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X