Felülvizsgálati kérelmek a Nemzeti Választási Bizottság népszavazási kezdeményezéseket elutasító döntéseivel szemben

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás oktatási népszavazási kezdeményezéseit a 2023. május 9-én tartott ülésén. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) két alelnöke magánszemélyként 2023. március 14-én öt kérdésben kezdeményezett népszavazást (a kérdések a szaktanárokról, a pedagógusvégzettségről, a diákok óraszámának csökkentéséről, az iskolák bezárásának feltételeiről stb. szóltak).

A Nemzeti Választási Bizottság   nem hitelesítette a kérdéseket, mondván: a kérdések megválaszolásához speciális információk, szakmai ismeretek kellenének, ami nem várható el a választópolgároktól, akik így nem tudják átlátni döntésük érdemi következményeit.

Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás a Kúriánál kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottság határozatainak felülvizsgálatát. Szerintük a választópolgárok nem kezelhetőek éretlen kisdiákként. A kormány fél a „valódi nemzeti konzultációtól”, a népszavazástól, mert azon érdemi kérdésekre érdemi válaszok születhetnének a diákok, és ezzel Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről.

Budapest, 2023. május 10.

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X