A vártnál is többen támogatják az oktatási dolgozók sztrájkját

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete az aHang felületén indított „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!” elnevezésű petícióját alig néhány nap leforgása alatt több mint 20 ezren írták alá.

A két szakszervezet – amelyek közös sztrájkbizottsága január 24-én, hétfő délután újabb sztrájktárgyalást tart a kormánnyal – a petíciót azért indította, hogy kiderüljön, a több mint százezres munkavállalói közöség jelentős része valóban támogatja a sztrájkfelhívást. A tény, hogy a petíciót alig négy nap leforgása alatt már több mint húszezren aláírták, azt jelzi, hogy a munkabeszüntetés hatékony érdekérvényesítő eszköz lehet – ennek is köszönhető az a tény, hogy a kormány ezekben az órákban is minden erejével azon munkálkodik, hogy megakadályozza a munkavállalókat alkotmányos joguk, a sztrájkjog gyakorlásában.

A két szakszervezet ezért arra kéri az oktatásban érdekelteket, hogy minél többen álljanak a sztrájkolók oldalára és írják alá a petíciót: „Ha nem sikerül megállítanunk az ámokfutást, saját gyermekeinket fosztjuk meg az esélytől: a jövőbeli boldogulás, a tudás által kibontakozó, teljes élet lehetőségétől! Ha nem állunk a sztrájkolók mellé, azt írjuk alá, hogy a jövőben az egyszeri állampolgárnak csak súlyos tízmilliókért lesz elérhető olyan oktatás, amivel a gyermekünk lehetőséghez juthat!”.

A petíció aláírható az aHang felületén: https://szabad.ahang.hu/petitions/vedjuk-meg-az-oktatast-csatlakozzunk-a-sztrajkhoz-tamogassuk-a-sztrajkolokat

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X