A PSZ visszautasítja a lejáratását szolgáló akciókat

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) arról tájékoztatja tagságát, illetve a közvéleményt, hogy helyreigazítást kér a Metropol 2022. november 26-án megjelent cikke miatt. Ha ennek a szerkesztőség nem tesz eleget, a PSZ bírósághoz fordul, továbbá minden jogi lehetőséget kihasznál jó hírnevének megőrzése érdekében.

A Metropol lejárató szándékának bizonyítéka, hogy csúsztatásoktól és téves információktól hemzsegő cikkét éppen a PSZ által szervezett budapesti tüntetés reggelén, 2022. november 26-án jelentette meg. „Értesüléseinek” hitelességéről nem győződött meg, nem kérdezte meg a PSZ vezetőit. A cikket – ellenőrizetlenül – átvette a kormánypárti média azzal a céllal, hogy eltántorítsa azokat, akik a tüntetésre igyekeztek.

A kormány ahelyett, hogy szakmai párbeszédet folytatna az oktatás szereplőivel és érdemi döntéseket hozna, propagandagépezetét használja fel ellenfelei lejáratására és megfélemlítésére. Ez valóban a könnyebbik út, de hosszú távon nem lehet sikeres.

A PSZ ezt az alkalmat is felhasználja, hogy tudassa a kormánnyal és az őt elvtelenül kiszolgáló pártállami sajtójával: a szakszervezet nem adja fel. Ezt bizonyítja a nemzet főterén tartott tüntetés is.

Összefogunk, folytatjuk, nem félünk!

Budapest, 2022. november 29.

Pedagógusok Szakszervezete

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X