A PSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy megrövidítik a szakképzésben tanulókat

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a tanulók megrövidítése ellen a szakképzésben! Az ország egyre több szakképzési centrumában rendelnek el 35 perces rövidített tanítási órákat, ami ugyan jogszerű, de semmiképpen sem szakszerű. A szakképzési törvény szerint a tanuló joga, hogy hozzáférjen a tanuláshoz, és joga, hogy képességeinek megfelelő oktatásban részesüljön. A 35 perces órák megrövidítik a tanulókat, mert nem biztosítják a nevelő-oktató munkához szükséges feltételeket. Az, hogy a rövidítések miatt a diákok minden 4. órája elmarad, sérti a vizsgára és a munka világára való felkészítésük minőségét!

Szembeötlő, hogy a pedagógusok 1-2 órás sztrájkja miatt hangot ad a kormány a tanuláshoz való jog sérülésének, azonban, ha saját intézményei rövidítik meg a tanulókat ennél sokkal nagyobb mértékben, azt elfogadhatónak tartja.

A PSZ követeli, hogy ne a tanulók rovására vezessenek be takarékossági intézkedéseket, inkább tegyék ezt a presztízsberuházások vagy a luxuskiadások lefaragásával!

Budapest, 2022. november 15.

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X