A Pedagógusok Szakszervezete szolidáris a Volán-sofőrökkel

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szolidáris a bérköveteléseikért küzdő Volán munkavállalókkal és támogatja kétnapos sztrájkjukat.


A MÁV-Volán vállalatcsoportnál hetek óta tartó egyeztetések eredményeként január 23-án kapott ajánlatot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elutasította és ragaszkodik az egy évre szóló megállapodáshoz, valamint az idei, legalább havi 90 ezer forint bérnövekedéshez, amely jelentős engedmény a korábbi követeléseikből. Céljuk elérése érdekében a SZAKSZ január 28-29-re országos sztrájkot hirdetett.


A vállalat vezérigazgatójának ajánlatát, miszerint három év alatt átlagosan bruttó 25 százalékos alapbér növekedést, idén pedig egységesen 70 ezer forint keresetfejlesztést kapnak a munkavállalók, a 9 leányvállalat dolgozóit képviselő reprezentatív szakszervezeti vezetők többsége elfogadhatónak tartotta, a SZAKSZ nem.


A Pedagógusok Szakszervezete a pedagógusok bérkövetelése kapcsán jól ismeri a bértárgyalások nehézségeit és számtalanszor szembesült a kormány sztrájkot korlátozó intézkedéseivel, emellett elszenvedi a random módon hozott sztrájktörvény-módosítás következményeit. A pedagógusok érdekvédelmi szervezete az utóbbi időszakban megtapasztalta, hogy a kormány miként lehetetleníti el a szakszervezeti mozgalom egészét, látta miként korlátozta a honvédségi dolgozók alapvető jogát azzal, hogy nem alakíthatnak szakszervezetet. A PSZ gratulál a követeléseikért kitartóan és jogszerűen küzdő állami alkalmazottaknak!


Bátorság, szolidaritás!


Budapest, 2024. január 29.
Pedagógusok Szakszervezete

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X