Tanévnyitó sajtótájékoztató fekete esernyővel

A Pedagógusok Szakszervezete két éve fekete esernyős akciót, tüntetést tartott: akkor azt ígértük, addig nyitva maradnak az esernyők, ameddig követeléseink nem teljesülnek – mondta a szakszervezet tanévnyitó sajtótájékoztatóján, 2021. szeptember elsején Szabó Zsuzsa elnök. Jelezte: a követeléseket (béremelés, óraszámok csökkentése) még mindig nem teljesítette a kormány. Céljaink elérése érdekében legutóbb petíciót indítottuk, amelynek aláírására szeptember 15-ig van idő. Kitért arra is: ha a kormány nem akarja, hogy az oktatásban dolgozók bére a parlamenti választási kampány témája legyen, szeptembertől emelje a fizetéseket.

Totyik Tamás alelnök bejelentette: a PSZ törvénymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy a Pedagógus II. minősítés ne legyen kötelező. Információink szerint ugyanis sokan (akik több évtizede dolgoznak és akár több diplomájuk is van), nem vállalják a minősítést, ez esetben azonban megszűnne munkaviszonyuk. Ez azonban növelné az amúgy is jelentős pedagógushiányt.

A PSZ ismét közérdekű adatigényléssel fordult az állami szervezetekhez: szeretné megtudni, hogy 2021 januárja és június vége között hányan fertőződtek meg a koronavírus-járványban és hányan kapták meg a 100 százalékos táppénzt – közölte Gosztonyi Gábor alelnök.

A sajtótájékoztatóról készült felvételt itt lehet megnézni:

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X