A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) mély fájdalommal búcsúzik tagjától, Szabó Zoltántól. Emlékét kegyelettel őrizzük, a család fájdalmában osztozunk.

EMLÉKEZÜNK

Szabó Zoltán  /1935. 10. 31. -2022. 08. 24./

Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, hogy nagyrabecsült volt nyugdíjas tagozatvezetőnk, Szabó Zoltán 86 éves korában végleg elment tőlünk.

Műszaki tanárként végzett, majd visszament az alma materba tanítani, és ott dolgozott még nyugdíjba vonulása után is. A szakszervezetnek 1958 óta tagja, 1963-tól tisztségviselő. 2003-tól 2013-ig volt az Országos Nyugdíjas Tagozat elnöke. Utána is szívén viselte a tagozat sorsát, kikérhettük véleményét, segített tanácsaival és évente összehívta a régi tagokat egy találkozóra a Székházba.

Becsületes, segítőkész ember volt! Gőzerővel vezette a Debreceni Nyugdíjas Klubot is, volt, hogy 100-nál is többen voltak – amelyet aztán 2013-ban egy tanítványa gondjaira bízott. Tagja volt a NYOK elnökségének 1992-től, 2006-tól az Idősügyi Tanácsnak.

Szakszervezeti munkájáért megkapta az Eötvös József kitüntetés bronz, ezüst, arany és vas fokozatát. 2018-ban elnöki dicséretben részesült. Megkapta a SZOT Szakszervezeti Munkáért arany fokozatát 1988-ban, valamint a PSZ az Érdemes Szakszervezeti Munkáért kitüntetést 1980-ban.

Nagy fájdalom van a szívünkben az elvesztése miatt!

Nyugodjon békében mindenki Zoli bácsija!

                                                                                                    Holcsikné Brummer Mária
ONYT elnök

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X