A PSZ elnöke Belgiumban ismertette a Kúria döntését a januári sztrájk jogszerűségéről

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a belgiumi Liege-ben vesz részt az ETUCE 2022. július 4-6. között zajló konferenciáján, melynek témája, miként lehet javítani az oktatás minőségét.

Az ETUCE honlapján megjelent ismertető szerint a szakszervezeteknek azért is kell harcolniuk a minőségi oktatásért, illetve annak javításáért, mert ez a társadalmi-szociális előrehaladásnak az alapja.

Magyarországról felkért előadóként a PSZ elnöke beszélt a hazai szociális párbeszéd helyzetéről, kiemelve: jelenleg Magyarországon több szinten zajlik az egyeztetés, ám ezek a valóságban csak látszategyeztetések, valódi hatásuk nincs a jogalkotás folyamatára, a munkavállalók helyzetének javítására. A szociális párbeszéd intézményét működtetik, de valódi tartalom és döntéshozatal nélkül.

Másik hozzászólásában Szabó Zsuzsa beszélt a Kúria döntéséről, miszerint jogszerű volt a január 31-i kétórás figyelmeztető sztrájk, amelyet a PSZ és a PDSZ sztrájkbizottsága szervezett. Ismertette a sztrájkköveteléseket: a béremelést, a munkaterhek csökkentését stb., továbbá beszámolt az új kormánnyal folytatott sztrájkbizottsági tárgyalásokról is.

Kép a konferenciáról:

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X