A PSZ felszólítja az alapvető jogok biztosát: tegyen eleget a szakszervezet egy évvel ezelőtt benyújtott kérésének

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) egy évvel ezelőtt 2023. október 11-én levélben fordult Kozma Ákos ombudsmanhoz és kérte „valamennyi, Magyarországon működő egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény (EGYMI), konduktív pedagógiai intézmény átfogó vizsgálatát azok működésére, valamint működésük teljes körű feltételrendszerére vonatkozó előírások alapján.”

A PSZ azt is jelezte, amennyiben megállapítják, hogy nem megfelelő egy adott intézmény állapota, feltételrendszere, állapítsák meg azt is, kinek van jogszabály szerint karbantartási, állagmegóvási, felújítási kötelezettsége, illetve kérte a fenntartók és az állam felelősségének megállapítását is.

Mivel a PSZ azóta sem kapott választ a vizsgálat eredményéről, újra – ahogy egy évvel ezelőtt is a pedagógusok világnapján – ellátogatott a gyömrői EGYMI épületéhez, így kívánta felhívni az áldatlan állapotokra a figyelmet, és ismét levelet küldött (2024. október 4.) az ombudsmannak, amelyben kérte, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala tájékoztassa a vizsgálat eredményéről. Az AJB egy februári levélben írta azt a szakszervezetnek, hogy folynak a vizsgálatok az intézményekben.

Az érintettek – gyerekek, szülők, pedagógusok – mindennapjairól van szó, ezért a Pedagógusok Szakszervezete sürgeti, nyomatékosan követeli a vizsgálat mielőbbi lezárását és a felelősök megnevezését, hogy a helyzet minél hamarabb megoldódjon, de legalább a problémák orvoslása megkezdődhessen.

Ha a vizsgálat is ilyen hosszú ideig tart, mikorra várható a problémahalmaz megoldása?

2024. október 5.
Pedagógusok Szakszervezete

Facebook bejelentkezés: https://www.facebook.com/pedagogusok.szakszervezete/videos/1217812072604558

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X