Pedagógusnapi köszöntő

Pedagógusnap alkalmából köszöntjük kollégáinkat! Azokat, akik nap mint nap több órában foglalkoznak a gyerekekkel, akik a tanórát újabb és újabb ötletekkel színesítve adják át az ismereteket, igyekeznek különböző módon a tanulók érdeklődését felkelteni, fenntartani. Akik a diákok rezdüléseire, hangulataira odafigyelve próbálnak segítséget nyújtani, akár a családokkal is közösen vagy őket is vigyázóan támogatva, akik sokszor a kifizetetlen túlmunkát is vállalják. Köszöntjük mindazokat, akik a legkisebbekkel foglalkoznak és akik a legelesettebbekkel törődnek. A Pedagógusok Szakszervezete köszönti azokat is, akik ugyan nem pedagógusok, de nélkülük nem működnének az óvodák, az iskolák, a fejlesztések, akik nélkül a gyerekek nem kapnák meg a nekik járó és szükséges gondoskodást, figyelmet. Ők a segítők. Az idei béremeléssel többen elégedettek, mások kevésbé, de ők semmit sem kaptak. Álljunk ki értük is!

A pedagógusok, akik 2024. május 11-től ismét közfeladatot ellátó személyek (amiről néha megfeledkezik a jogalkotó) – az év minden napján megérdemelnék a megbecsülést! Valóban lehet teljesítmény alapján differenciálni a nekik járó pénzt – ez a következő tanévtől már így lesz -, de azt szubjektív megítélések nélkül kell megállapítani. A kormány által rendeletben rögzített szabályozók alapján, nagy valószínűséggel ez nem így történik majd. Ne hagyjuk, hogy az iskolai, óvodai közösségeket megosszák!

Még van számos probléma az oktatásban. Ahhoz, hogy érdemi változást érjünk el – ahogy ez megtörtént a tiltakozások hatására a béremelésnél – továbbra is össze kell fognunk! Csak erős szakszervezet képes a valódi érdekérvényesítésre. Légy tagunk!

A pedagógusok a gyermekek, a családok életének fontos szereplői, a társadalom egésze számára is nélkülözhetetlenek. A Pedagógusok Szakszervezete tiszteletét fejezi ki a köznevelés minden egyes dolgozójának!

Pedagógusok Szakszervezete
Budapest, 2024. június 2.

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X