A PSZ a Civil Sugárúton március idusán

Március 14-én még tavaszi napsütésben, március 15-én hideg szélben ünnepeltük a márciusi forradalom évfordulóját a budapesti Hősök terén. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) önálló sátrában felnőtteknek és gyermekeknek szerveztünk programokat. Mint az alábbi képgalériából is látszik, népszerű volt a társasjáték, melyben a munkavállalóknak tettek fel kérdéseket a T-NET szakszervezet képviselői, miközben a gyerekek lelkesen küzdöttek a dobókockával.

Népszerű volt a kreatív foglalkozás: gyermekek, sőt, egyetemi hallgatók, külföldiek is leültek kokárdát készíteni, gyöngyöt fűzni, színezni, lufit hajtogatni. Ebben a PSZ fővárosi, továbbá Fejér megyei elnöke és munkatársai voltak segítségünkre.

A rendezvényen jelentettük be, hogy Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás (a PSZ alelnöke) magánszemélyként népszavazást kezdeményez.

Újságírókat is hívtunk a sátrunkba, de ezúttal szerepet cseréltünk: a PSZ vezetői kérdeztek, ők pedig arra válaszoltak, miként látják a tiltakozásokat. Mint elmondták: példaértékű, hogy az utóbbi egy évben a társadalom is felfigyelt az oktatás tarthatatlan helyzetére, de az akciók hol fellobbannak, hol kialszanak. Szerintük több személyes példán kellene bemutatni az oktatásban dolgozók helyzetét, ám ez sokszor lehetetlen, mert csak kevesen vállalják névvel és arccal, hogy beszéljenek problémáikról. Mini oktatási kerekasztalt szerveztünk, amelyen igazgató-pedagógus, óvónő és óvóbácsi, szülő is részt vett. Az Apertúra alternatív társulat képviselői is elfogadták meghívásunkat. Március 15-én a Forrás Társadalomkutató Intézet pedagógusok életútjáról készült kutatása volt terítéken, olykor szívfacsaró személyes történetekkel.

A Civil Sugárút rendezvényén adtunk át kitüntetést a magyar sajtó napja alkalmából két olyan újságírónak, aki évek óta foglalkozik az oktatás, a pedagógusok problémáival, bemutatva szakszervezetünk véleményét is.

Tekintse meg képgalériánkat!

Előző hír
Következő hír

Nincsenek termékek a kosárban.

X