Hírek

A PSZ kérte, de nem tesztelnek a tanév elején

A PSZ kérte, de nem tesztelnek a tanév elején

Már biztosan nem végeznek koronavírus-tesztet tanévkezdéskor a diákokon és a pedagógusokon, ezen kívül szintén elvetette a minisztérium az érintésmentes homlok-lázmérők beszerzésének és a reggeli kötelező testhőmérséklet-mérésnek az ötletét is. Csak ott lesz tesztelés, ahol fertőzési gócpont alakul ki – mondta a Magyar Hangnak a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal ülését követően Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az államtitkárra hivatkozva, aki szintén részt vett az egyeztetésen. Sem igent, sem nemet nem válaszolt Maruzsa Zoltán a szakszervezet kezdeményezésére, hogy egyszeri, százezer forintos juttatással segítsék a pedagógusokat, akik közül sokaknak saját forrásból kellett tavasszal eszközöket vásárolni az online oktatáshoz. Azt reméli, a kormány elé kerül a javaslat.

https://hang.hu/belfold/2020/08/24/psz-mar-biztosan-nem-tesztelnek-az-iskolakban-tanev-elejen-csak-ha-fertozesi-goc-alakul-ki/

 

A maszk nem kötelező, a lázmérés nem indokolt - véli az Emmi

Nem tesztelik a pedagógusokat - hiába kérte a PSZ. Szakszervezetünk nem kapott választ arra sem, mi lesz a járvány miatt veszélyeztetett, krónikus beteg vagy idős pedagógusokkal. Az Emmi szerint a reggeli lázmérés sem indokolt – mindez a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal ülésén hangzott el, melyről Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke nyilatkozott az ATV híradójának 2020. augusztus 24-én. Az összeállításban a PDSZ véleményét is ismertette a híradó.

http://www.atv.hu/videok/video-20200824-iskolakezdes-a-maszk-nem-kotelezo-a-lazmeres-nem-indokolt