Hírek

Eötvös József-emlékplakettet kapott a Külső-Pesti Tankerület is

Eötvös József-emlékplakettet kapott a Külső-Pesti Tankerület is

A Pedagógusok Szakszervezete a nevelési-oktatási intézmények fenntartása érdekében végzett eredményes munkájának elismeréseként Eötvös József-emlékplakettet adományozott a Külső-Pesti Tankerületi Központnak. A kitüntetést Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke adta át 2020. június 26-án Bak Ferenc tankerületi igazgatónak a szakszervezet által szervezett tanévzáró ünnepségen.

A méltatás szerint a Külső-Pesti Tankerületi Központ hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy a hozzá tartozó nevelési-oktatási intézmények a lehető legjobban működjenek, törekszik a közalkalmazottak munkakörülményeinek javítására. Az intézményvezetők kinevezésekor a tankerületi központ vezetője figyelembe veszi a nevelőtestületek véleményét. A munkavállalók érdekében 2019 októberében a PSZ kollektív szerződést kötött a tankerülettel, ami példaértékű országos szinten is.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke ezen az ünnepségen is beszélt arról, milyen fontos feladatai vannak a szakszervezetnek, továbbá arról is, milyen célokért tárgyalt a PSZ az érdekegyeztetéseken.