Hírek

A pénzügyminiszter szerint több jut oktatásra, de elemzések szerint nem lesz kiemelt ágazat az oktatás

A pénzügyminiszter szerint több jut oktatásra, de elemzések szerint nem lesz kiemelt ágazat az oktatás

Minden területre többet fordítanak jövőre - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, mielőtt átadta a 2021-es költségvetés tervezetét Kövér László házelnöknek. A miniszter azt mondta: oktatásra 2229 milliárd forintot, az előző évinél 80 milliárd forinttal többet szánnak.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/itt-a-jovo-evi-koltsegvetes-tobb-jut-oktatasra-egeszsegugyre-nyugdijakra.1096396.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator'.&r=melleklet.'

 

Hadigazdálkodás jön 2021-ben - Nem lesz kiemelt ágazat a jövő évi költségvetésben az oktatás

A költségvetés szerkezetét látva maradt a hadigazdálkodás: minden érdemi kiadást a kormány a gazdaságvédelmi alapba pakolt bele, ami rontja a költségvetés áttekinthetőségét - írta a Népszava.  Az oktatásban sem sokkal jobb a helyzet: jövőre 2228 milliárd forintot szán erre a kormány, ami 78 milliárd forinttal, illetve 3,7 százalékkal több az idei előirányzatnál, vagyis reálértéken 0,7 százalékkal nőnek a kiadások. Erről szintén nem lehet azt mondani, hogy az oktatást a kormány kiemelt ágazatként kezelné - jegyezte meg a cikkíró.

https://nepszava.hu/3079541_hadigazdalkodas-jon-2021-ben