Hírek

Marad a digitális rend, de júniusban kiscsoportban konzultálni is lehet a tanárral az iskolában

Marad a digitális rend, de júniusban kiscsoportban konzultálni is lehet a tanárral az iskolában

Június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Június 2-tól találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kiscsoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket a lemaradó tanulók felzárkóztatásáért - közölte Maruzsa Zoltán államtitkár a Facebookon (2020. május 20-án). Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni a gyermekek felügyeletét. Tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzárókat nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a hvg.hu portálnak azt mondta: szerinte ez jobb döntés, mintha azt mondták volna, hogy kezdődjön meg a hagyományos oktatás, különösen az alsósoknál. Azzal ugyanis a kisdiákokat kizökkentették volna bejáratott ritmusukból. Az elmúlt hónapok visszafogott mozgása után szerinte nem lett volna szerencsés a teljes létszámot rászabadítani az iskolákra. Az a pedagógus döntése lehet, hogy a konzultáció, a felzárkóztatás mennyire fér meg a digitális oktatás mellett. A változtatást hasznosnak tartja a hátrányos helyzetű térségekben is, ahol nehézséget okozott részt venni a digitális oktatásban.

https://hvg.hu/itthon/20200520_A_tanarok_szerint_megoldhato_az_iskolak_nyitasa

 

A Népszavának azt mondta a PSZ elnöke: elfogadható megoldás, hogy a tanév utolsó két hetében az iskolába járás nem kötelező, hanem egy lehetőség lesz, ami azoknak a gyerekeknek jelenthet nagy segítséget, akik az elmúlt hetekben nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba. Szabó Zsuzsa hangsúlyozta: a felzárkóztatásra két hét nem lesz elég, annak a következő tanévben is folytatódnia kell majd.

https://nepszava.hu/3078828_ellentmondasos-modon-nyitja-ki-az-iskolakat-a-kormany

 

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke az ATV Start műsorában (2020. május 21-én) jelezte: a pedagógusok megszervezhetik június 2-tól a lemaradók felzárkóztatását kiscsoportokban. A részletek közül sok minden még nem tisztázott. Arra is kitért, mindenki elfáradt már, pedagógusok, szülők, a gyermekek is, de sokat lehetett tanulni az új módszerből, ami a jövőben hasznos lehet. 

http://www.atv.hu/videok/video-20200521-junius-masodikan-nyitnak-az-iskolak-de-csak-kiscsoportos-konzultaciokra