Hírek

A tanulók nem mehetnek iskolába március 16-ától

A tanulók nem mehetnek iskolába március 16-ától

Orbán Viktor kormányfő 2020. március 13-án este bejelentette, hogy a diákok március 16-tól, hétfőtől nem mennek iskolába a járvány terjedése miatt. Másnap az Emmi közleményt adott ki a teendőkről, az Oktatási Hivatal pedig ajánlást adott ki a digitális oktatáshoz.
A két közlemény itt olvasható:

Emmi közleménye: Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása. A köznevelési intézmények épületeit nem zárják be. Az intézményvezető és az új munkarend megszervezése érdekében helyben ellátandó feladattal megbízottak továbbra is ott végzik tevékenységüket.  Amennyiben a pedagógusoknak munkavégzésük érdekében – például a helyi digitális infrastruktúra használata céljából – be kell menniük az intézménybe, ez módjukban áll. Mivel a munkavégzés folyamatos, a pedagógusoknak a tantermen kívüli, digitális munkarend idején is jár a munkabér.

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/uj-munkarend-a-koznevelesi-es-szakkepzesi-intezmenyekben


Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget. Az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz. Az Oktatási Hivatal az iskolák és a pedagógusok számára fogalmazta meg ajánlását.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/a