Hírek

Fórum Székesfehérváron - válságban a közoktatás

Fórum Székesfehérváron - válságban a közoktatás

Még inkább válságba kerül a közoktatás, ha nincsenek érdemi tárgyalások és megállapodások (a kormánnyal és helyi szinteken is), illetve nincsenek eredmények – erről beszélt a helyi televízió híradójának (2020. január 29-én) a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke, Jámbor Ferencné azon a fórumon, amelyet az országjárás első helyszíneként Székesfehérváron tartottak. Totyik Tamás alelnök képviselte az országos elnökséget. Itt lehet megnézni:

https://www.fehervartv.hu/video/index/30021

 

Készült egy hosszabb, 14 perces összeállítás is a tv Esti mérleg c. műsorában, amelyben Jámbor Ferencné megyei elnök, Totyik Tamás országos alelnök és Brakszátor Istvánné, a PSZ Óvodapedagógiai Tagozata intéző bizottságának tagja nyilatkozott.

https://youtu.be/UJ-doC2TihQ

 

A helyi lap beszámolója:

A közoktatásról tartott vitafórumot a Pedagógusok Szakszervezete

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke előadásában a szakszervezet „A magyar közoktatási rendszer válsága” című vitairatáról szólt hallgatósága előtt. Amint elmondta: a szakszervezet szeretné a pedagógusok, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógusok, az oktatásban dolgozók véleményét kérni arról, hogy számukra melyek a legégetőbb kérdések. Van-e kiút? Mire készül a kormány? – az előadó ezeket firtatta. A szakszervezet sztrájkbizottságot is alakított, sztrájkköveteléseit ismertette a miniszterelnökkel.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kozoktatasrol-tartott-szerdan-nyilt-vitaforumot-a-pedagogusok-szakszervezete-3521826/