Hírek

Megalakult a sztrájkbizottság, vitairatot szerkesztettünk - nyilatkozatok

Megalakult a sztrájkbizottság, vitairatot szerkesztettünk - nyilatkozatok

A PSZ döntött a Pedagógusok Sztrájkbizottsága megalakításáról

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke az ATV Start című műsorának nyilatkozott (2020. január 24-én) a követelésekről, arról, hogy elengedhetetlen a béremelés, a munkaterhek csökkentése az oktatásban a jövő generációja érdekében. A műsorban bemutatták a PSZ egyik karikatúráját is, amely a Nat mind ez ideig titkos koncepciójára utal. Az elnök fontosnak tartotta a társadalom figyelmének felkeltését is, hiszen az oktatás az egész társadalom ügye. E célt szolgálja a PSZ vitairata, amely a magyar közoktatás válságát elemzi és javaslatokat is tesz a megoldásra.

http://www.atv.hu/videok/video-20200124-uj-nemzeti-alaptanterv-vagy-modositott

 

A Klubrádió Reggeli gyors c. műsorának is beszélt a vitairatról, a tervezett vidéki fórumokról Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke 2020. január 24-én reggel.

https://www.youtube.com/watch?v=sofaX_l6Fs4&feature=youtu.be

 

Egy lépéssel közelebb a sztrájkhoz

„Egy lépéssel közelebb került a pedagógussztrájk, a Pedagógusok Szakszervezete ugyanis sztrájkbizottságot alapított. Totyik Tamás alelnök az InfoRádiónak azt mondta: miután a kormány nem reagált a petíciójukra, megkezdik a tárgyalásokat a munkabeszüntetés esetén elégséges szolgáltatásokról. Ha nem járnak sikerrel, bírósághoz fordulnak emiatt” - hangzott el a műsorban 2020. január 23-án. Itt hallgatható meg:

https://www.youtube.com/watch?v=wo1Fanu9nys&feature=youtu.be

 

Itt érhető el az írott változat:

https://infostart.hu/belfold/2020/01/24/sztrajk-megelegelte-a-helyzetet-a-pedagogusok-szakszervezete-felvette-a-fonalat-a-pdsz-is