Hírek

A PSZ sztrájkolna – a kormány húzza az időt

A PSZ sztrájkolna – a kormány húzza az időt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) 2019. szeptember 22-én, kongresszuson döntött arról, hogy amennyiben az országos tüntetés (amelyet 2019. november 30-án megtartottunk Budapesten) nem hoz eredményt, 2020 januárjában sztrájkot is szervez. Erre azonban a kormány időhúzó taktikája miatt nem kerülhet sor!

A PSZ az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság tagjaként 2019. június 19-én elküldte a még elégséges szolgáltatásra vonatkozó javaslatát a kormánynak. Ám erre nem reagált a kormány. Ahhoz, hogy minden kétséget kizáróan bizonyíthassuk megállapodási szándékunkat, még egy tárgyalási fordulót kellett tartani. A kormány ott sem állt elő saját javaslattal, így marad a bírósági út!

Amíg nincs a PSZ kezében a megállapodás vagy egy jogerős bírósági döntés a még elégséges szolgáltatásról, jogszerűen nem tudunk sztrájkot hirdetni. Kérjük a munkabeszüntetésre is kész kollégák türelmét! Amint kezünkben lesz a jogerős bírósági döntés, meghirdetjük a sztrájkot.

Addig is minden eszközzel tovább küzdünk követeléseink teljesítéséért, az oktatás helyzetének javításáért a gyermekek jövője érdekében!

 

Budapest, 2020. január 16.

Pedagógusok Szakszervezete Elnöksége