Hírek

„Mindannyian budaörsiek vagyunk”

„Mindannyian budaörsiek vagyunk”

A PSZ szolidaritásáról biztosítja mindazokat, akik Budaörsre tiltakozást szerveztek október elsejére. A PSZ Elnöksége is részt vesz a megmozduláson.

Az alábbiakban olvashatja szolidaritási nyilatkozatunkat:

„Mindannyian budaörsiek vagyunk”

Szolidaritási nyilatkozat
 

A Pedagógusok Szakszervezete támogatja a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola és az Illyés Gyula Gimnázium szülői közössége által 2019. október elsejére szervezett tiltakozó akciót, és arra kéri tagjait, minél nagyobb számban vegyenek részt a megmozduláson, vállaljanak szolidaritást a tiltakozást szervezőkkel.

A tiltakozásra van elegendő ok. Ugyanis elvették:

  • az oktatás szabadágát,
  •  a szülők választási jogát gyermekeik szabad oktatásáról,
  • a helyi társadalom beleszólásának jogát a gyermekeik jövőjét meghatározó iskola életének alakításáról.

A Pedagógusok Szakszervezete mindig is tiltakozott az oktatási rendszer önkényes, meggondolatlan és a gyermekek érdekeit nem szolgáló átalakítása ellen.

Örülünk annak, hogy a szülők felismerték az oktatási rendszer megváltoztatásának veszélyeit és a pedagógusokkal együtt tiltakoznak a kormány téves oktatáspolitikája ellen.

E szolidaritási nyilatkozatban is emlékeztetünk arra, hogy az idén 100 éves Pedagógusok Szakszervezete őszre tüntetést szervez és a sztrájktól sem riad vissza!

 

Budapest, 2019. szeptember 27.

Pedagógusok Szakszervezete

 

További részletek a demonstrációról:

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2019/09/26/demonstraciora-hivnak-budaorson-az-iskolakert-az-igazgatokert-az-onrendelkezesert/