Hírek

Ciprusi pedagógusokat látott vendégül a PSZ

Ciprusi pedagógusokat látott vendégül a PSZ

A Ciprusi Török Pedagógus Szakszervezet (Cyprus Turkish Teachers’ Trade Union – KTÖS) képviselőit látta vendégül a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Budapesten, 2019. május 21-én.

A ciprusi szakszervezet és a PSZ ez év március végén kötött együttműködési megállapodást, melynek célja a pedagógus csereprogram olyan területeken, amelyek mindkét szervezet számára hasznosak. E megállapodás alapján érkeztek a vendégek a PSZ székházába.

A közös ebéd után Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bemutatta a székházat és ismertette a szakszervezet tevékenységét, céljait.

Több napos látogatásukon lehetőség nyílik arra, hogy megismerkedjenek a hazai oktatási rendszerrel. A jó gyakorlatok elsajátítására ellátogatnak magyarországi intézményekbe: Hajdúszoboszlón iskolát, óvodát is megtekintenek, elkalauzoljuk őket egy fővárosi általános iskolába, ezen kívül budapesti, illetve vidéki nevezetességeket is felkeresnek.

A megkötött megállapodás értelmében a PSZ delegációja áprilisban járt Cipruson, ezt a látogatást viszonozza a ciprusi szakszervezet.

Szintén a megállapodás ad lehetőséget arra, hogy a csereprogram rendezvényeit évenként megtartsák.
 

Tekintsék meg képgalériánkat!