Hírek

Bódis József: a stratégiai megállapodás annak jele, hogy elindultunk egy közös úton

Bódis József: a stratégiai megállapodás annak jele, hogy elindultunk egy közös úton

A PSZ megalakulásának 100-dik évfordulóján ünnepséget tartottak Budapesten. A rendezvényen részt vett Bódis József, az Emmi államtitkára, aki utalt arra, hogy az ünnepség napján, 2019. március 29-én délelőtt stratégiai együttműködési megállapodást kötött a tárca a Pedagógusok Szakszervezetével. A megállapodást Kásler Miklós miniszter és Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke látta el kézjegyével.

Erről a megállapodásról mondta a centenáriumi ünnepségen Bódis József államtitkár, hogy ilyen megállapodás még nem szültetett kormány és szakszervezet között.

A PSZ-ről azt mondta: konstruktív, felkészült tárgyalópartner. Jelezte: „szép ajándék lett volna bejelenteni a döntést a béremelésről, de erre nincs mód, mert folyik a 2020-as állami költségvetési tervezet előkészítése.” A PSZ által is szorgalmazott béremelésről komoly tárgyalások folynak a kormányon belül és a Pedagógusok Szakszervezetével is.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke az ünnepségen azt mondta: a stratégiai megállapodás azért nagyon fontos, mert a jogszabály-tervezeteket a jövőben idejében megkapjuk és azokról szakmailag kellő alapossággal tudunk véleményt kialakítani.

A centenáriumi ünnepségen - amelyen külföldi szakszervezetek képviselői is részt vettek - a PSZ jelenlegi vezetői elődeiket köszöntötték.

Susan Flocken, az ETUCE európai igazgatója megköszönte a PSZ munkáját, ennek elismeréseként oklevelet adott át a szakszervezet elnökének.
 

Tekintsék meg képgalériánkat!