Hírek

A PSZ Fejér Megyei Szervezete is a múltra emlékezett

A PSZ Fejér Megyei Szervezete is a múltra emlékezett

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Pedagógusok Szakszervezete. Ebből az alkalomból ünnepi ülést tartott a PSZ Fejér Megyei Szervezete 2019. február 28-án a budapesti székházban.

A megemlékezésen a megyei elnök, Jámbor Ferencné idézte a múltat: bár a PSZ jogelődje 1918 decemberében alakult meg, a Fejér Megyei Szervezet csak 1945 őszén, akkor, amikor máshol már az újjászervezés volt napirenden. Az első (ideiglenes elnök) Somfay László volt, őt még 9 vezető követte az elmúlt évtizedekben. A jelenlegi megyei elnököt, Jámbor Ferencét 2013-ban választották meg, majd a legutóbbi tisztújításon ismét elnyerte a tagság bizalmát.

Szabó Zsuzsa, a PSZ országos elnöke arról tájékoztatta a Fejér megyéből érkezett kollégákat, hogy a tavaly nyári tisztújítás óta több minisztériummal is felvette a kapcsolatot a PSZ, vezetői bemutatkozó látogatáson jártak több hivatalban is. Jelenleg a Közoktatási Érdekegyeztető Tanácsban folynak tárgyalások - jelezte.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a tagtoborzásról, Totyik Tamás alelnök pedig a Nemzeti alaptanterv koncepciójáról beszélt.

 

Tekintse meg képeinket!