Hírek

Egyeztetés kezdődött az államtitkárság és a PSZ között

Egyeztetés kezdődött az államtitkárság és a PSZ között

„Az Oktatásért Felelős Államtitkárság és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) 2018. december 14-én tartott egyeztetésén – a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) felvetésére – elhangzott: a 2018. december 12-én elfogadott, a Munka törvénykönyvét érintő törvénymódosítás az állami fenntartású köznevelési intézményrendszerben foglalkoztatottakat nem érinti.”

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) továbbra is elítéli a Munka törvénykönyvét érintő módosításokat. 2018. december 4-i nyilatkozatunkban közétettük álláspontunkat: „A PSZ szolidáris mindazokkal, akiket hátrányosan érint a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása, ezért arra kéri tagjait, fejezzék ki elégedetlenségüket a „rabszolgatörvénynek” nevezett intézkedések miatt. Az elrendelhető akár évi 400 órányi többletmunkát, a munkaidőkeret megemelését, a túlórák kifizetésének elhúzódását elfogadhatatlannak tartja a PSZ, ezért tiltakozásképp részt vesz a demonstráción.” (Emlékeztetőül: a december 8-án megtartott tüntetésen részt is vett a PSZ.)

A Pedagógusok Szakszervezete tovább küzd a köznevelés rendszerében nem állami fenntartású intézményekben és a gyermekvédelemben foglalkoztatott, a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó alkalmazottak jogaiért. Ezért a PSZ minden olyan törvényes tiltakozást támogat, és abban részt vesz, amelyet a „rabszolgatörvény” bevezetése ellen szerveznek.

 

Budapest, 2018. december 14.