Hírek

A PSZ elnöke részt vett az ESSDE ülésén Brüsszelben

A PSZ elnöke részt vett az ESSDE ülésén Brüsszelben

Az ESSDE az Európai Bizottság támogatásával Brüsszelben tartotta éves plenáris ülését 2018. november 19-én. A tanácskozáson részt vett Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Az ülést az EFEE elnöke, Michael Moriarty vezette. Napirenden volt az ESSDE jelenlegi 2018-2019-es munkaprogram keretében közösen végzett tevékenységek értékelése; a pedagógusok és az oktatók támogatása a szakoktatás és szakképzés vonzerejének növelésére; a pedagógus hivatás vonzereje, a pályán maradás és  a fejlődés lehetősége; a korábban elfogadott közös dokumentumokban rögzített stratégiák alkalmazásának nyomon követése.

Szabó Zsuzsa felszólalásában bemutatta  a szakoktatás, szakképzés magyarországi helyzetét. Az ESSDE vezetősége dicsérő szavakkal illette az idén Magyarországon először megtartott nagy sikerű  EuroSkills-t, a szakmák Európa-bajnokságát.

Az oktatásban európai szinten az ETUCE és az EFEE szociális partnerek. A PSZ az ETUCE tagjaként az ESSDE-ben a magyar munkavállalói oldalt képviseli.ESSDE: