Hírek

A PSZ részt vesz a köznevelési fórumok munkájában

A PSZ részt vesz a köznevelési fórumok munkájában

A Pedagógusok Szakszervezete – a nyári tisztújító kongresszus, illetve az Országos Vezetőség döntése alapján – részt vesz minden olyan fórum munkájában, ahol a köznevelés a téma. Erről is beszélt Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke Győrben, a szakszervezeti titkárok megyei értekezletén, 2018. szeptember 25-én. A Köznevelés-stratégiai Kerekasztal éppen a napokban ülésezett (szeptember 24-én), ott a PSZ elnöke, alelnöke és szakértője is jelen volt. A Szakképzési Innovációs Tanács alakuló ülésén szintén részt vett a PSZ, jelenleg munkacsoportokban dolgoznak a szakértők.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arról beszélt a győri fórumon, hogy az érdekvédelmi szervezet rövidesen elkészíti és az előírt határidőig, szeptember 30-ig elküldi szakmai javaslatát a Nemzeti alaptanterv koncepciójáról. 
 

A fórumról beszámolt a helyi sajtó:

Új irányvonal a PSZ-nél

Nyári kongresszusán megújult a Pedagógusok Szakszervezete. Az új elnök, Szabó Zsuzsa szeptember 25-én tartott fórumot Győrben.  A szervezet szeptemberben és októberben országjáró körúton gyűjti össze az oktatással kapcsolatos információkat, amelyeket a későbbi egyeztetéskor fel tud majd használni. A PSZ elnöke szerint az egyik legfontosabb változás, hogy a legnagyobb pedagógus szakszervezet részt vesz a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal munkájában.

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/uj-iranyvonal-a-psz-nel.html