Hírek

Fontos a konzultáció, de kell a rendszeres érdekegyeztetés is

Fontos a konzultáció, de kell a rendszeres érdekegyeztetés is

A PSZ Tolna Megyei Szervezete Szekszárdon tartott tanévnyitót 2018. szeptember 18-án. Szabó Zsuzsa elnök nyilatkozott a helyi tv-nek és a megyei lapnak.

Miután a pedagógusok ugyanúgy nem változtak, ahogyan a problémalista sem, a személyi váltás nem módosítja a célkitűzéseket – mondta a PSZ nyáron megválasztott elnöke. „Legfontosabb tennivalóink közé továbbra is a már jól érzékelhető pedagógus álláshiány kezelése tartozik. Nem valami új dologról van szó: a korfából pontosan kiszámítható, hogy mi várható” – mondta a Tolnai Népújságnak. A pedagógusok döntő többségének életkora ötven és ötvenöt év közé tehető. Ebből az következik, hogy tíz év múlva igen jelentős lesz a nyugdíjba vonulók száma. A nagyobb városokban talán kezelhető lesz a hiány, de a kistelepüléseken óriási baj lehet – jelezte.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fontos-a-konzultacio-de-kell-a-rendszeres-erdekegyeztetes-is-1283599/

 

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke és Fülöpné Szűcs Mária megyei elnök a Tolnatáj TV híradójának is nyilatkozott a pedagógusokat leginkább foglalkoztató kérdésekről. Az országos elnök jelezte: a PSZ részt kíván venni a köznevelési fórumok munkájában.

https://www.facebook.com/tolnatajtv/videos/669805543393403/