Hírek

Bemutatkozó látogatás az ITM-ben

Bemutatkozó látogatás az ITM-ben

Folytatódott a bemutatkozás a szaktárcáknál: a PSZ nyáron megválasztott új elnöke, Szabó Zsuzsa az Információs és Technológiai minisztériumban járt Szűcs Tamással, a PDSZ elnökével 2018. augusztus 28-án. Megbeszélést folytatottak Palkovics László miniszterrel, Cseresnyés Péter parlamenti államtitkárral és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkárral. Megállapodtak abban, hogy ősszel elkezdődik a szakmai egyeztetés a PSZ által is tapasztalt problémákról.

A Pedagógusok Szakszervezetének vezetői korábban jártak az Oktatási Hivatalban, a Klebelsberg Központban, az Emberi Erőforrások Minisztériumában is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium is kiadott erről egy közleményt:

Bemutatkozó egyeztetésre hívta az ITM a pedagógus szakszervezetek vezetőit

Első alkalommal fogadta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a pedagógus szakszervezetek új vezetőit 2018. augusztus 28-án, Budapesten. Az eseményen Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke mellett részt vett Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár is. A találkozón az új vezetők bemutatkoztak és további egyeztetések előkészítésében állapodtak meg. A felek bíznak a konstruktív együttműködésben, az Innovációs és Technológiai Minisztérium számít a szakszervezetek részvételére a szeptemberben megalakuló Szakképzési Innovációs Tanács munkájában is.