Hírek

A kerekasztal nem az érdekegyeztetés színtere - új elnök vezeti a pedagógusok szakszervezetét

A kerekasztal nem az érdekegyeztetés színtere - új elnök vezeti a pedagógusok szakszervezetét

A Köznevelés-stratégiai Kerekasztal nem az érdekegyeztetés színtere, de mivel az érdekegyeztetés törvényes formái nem működnek, a PSZ-nek keresnie kell a lehetőségeket – mondta Szabó Zsuzsa elnök az ATV Start című műsorának 2018. július 4-én.

http://www.atv.hu/videok/video-20180704-uj-elnok-vezeti-a-pedagogusok-szakszervezetet

 

Klubrádió, Esti Gyors

A PSZ világosan látja a problémákat az oktatásban, de szükség van olyan elemzésre, amely tükröt tart a kormány elé - mondta a PSZ elnöke a Klubrádió Esti gyors c. műsorának 2018. július 3-án. Felelevenítette azokat a kérdéseket, amelyekben még mindig nincs a pedagógusok számára megnyugtató megoldás.

Hang lejátszása: /public/userfiles/klub20180703-175853.mp3

 

HírTV, Egyenesen

Szabó Zsuzsát először a honvédelmi nevelés tervéről kérdezte a műsorvezető (Simicskó István kormánybiztos már az iskolában hazafiasságra nevelné a gyerekeket). A szakszervezeti vezető jelezte: a kormányzat erről nem kérte ki a PSZ véleményét. Beszélt a tisztújító kongresszusról, a zárónyilatkozatról, a programról is.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szabo-nyugvopontra-kellene-pakolni-az-oktatas-mindennapjait-2463863?utm_source=feed&utm_medium=rss

 

A szakszervezet nem ellenség

Szabó Zsuzsa szeretné, ha a kormány belátná: szakszervezetek nélkül nincs hatékony szakpolitika - a PSZ elnöke a Népszavának adott interjút.

http://nepszava.hu/3000331_a-szakszervezet-nem-ellenseg