Hírek

A tisztújító kongresszuson történt…

A tisztújító kongresszuson történt…

A tisztújító kongresszus után kiadott Zárónyilatkozat is hírül adta: a Pedagógusok Szakszervezete öt évre Szabó Éva Zsuzsannát (a továbbiakban Szabó Zsuzsát) választották meg elnöknek a küldöttek, alelnöknek pedig Gosztonyi Gábort és Totyik Tamást.

A PSZ 2018. június 29. – július 1. között Siófokon tartotta XXIX. Tisztújító Kongresszusát.

Hárman pályáztak az elnöki tisztségre: a miskolci mesterpedagógus Csabalik Zsuzsa, a PSZ alelnöke, Szabó Zsuzsa és a PSZ Csongrád Megyei Szervezetének elnöke, Tarnay Attila. Közülük Szabó Zsuzsa kapta a legtöbb szavazatot: 105 érvényes voksból 77-en szavaztak rá, ami több mint 73 százalékos arány.

Az alelnöki posztra öt jelölt volt: Csabalik Zsuzsa, Gosztonyi Gábor, Szabó Zsuzsa, Tarnay Attila, Totyik Tamás.

Közülük Gosztonyi Gábor (aki 2016 tavasza óta már a PSZ alelnöke) 82 igen szavazatot, Totyik Tamás mesterpedagógus pedig 67 támogató szavazatot kapott az alelnöki tisztségre.

A kongresszuson megválasztották az Ügyvivő Testület tagjait is: Békési Tamást, Fehérné Kajtár Hajnalkát, Földváriné Jeneses Katalint, Fülöp Attilát, Jámbor Ferencnét, Kókán Istvánt, Németh Bélát és Szilágyi Zoltánt.

A küldöttek - kiegészítésekkel - elfogadták a PSZ öt évre szóló programját, amelyben egyebek mellett kezdeményezik a pedagóguséletpálya-modell felülvizsgálatát, a technikai-adminisztratív dolgozók bérének növelését, a tankötelezettségi korhatár emelését stb.

A kongresszus ezt megelőzően elfogadta a leköszönő elnök, Galló Istvánné beszámolóját. Ő két cikluson át, 10 esztendeig irányította a PSZ-t. Az elmúlt években a szakszervezetért, az oktatásért, az ország jövőjéért végzett munkájáért, életművének elismeréseként a Pedagógusok Szakszervezetének legmagasabb kitüntetését, az Eötvös József-emlékérem vas fokozatát kapta, amelyet a kongresszuson vett át.

Hasonló elismerésben részesült Horváth István, a Felügyelő Bizottság szintén leköszönt elnöke.

 

Tekintse meg képgalériánkat!