Hírek

Zárónyilatkozat

Zárónyilatkozat

Az idén 100 éves Pedagógusok Szakszervezete 2018. június 29. és július 1. között tartotta tisztújító, programalkotó kongresszusát.

A PSZ XXIX. Kongresszusa elnökké választotta Szabó Zsuzsát, alelnökké Gosztonyi Gábort és Totyik Tamást. A megválasztott tisztségviselők elkötelezettek a köznevelés jövője érdekében kormányzati ciklusokon átívelő, hosszú távú oktatáspolitikai koncepció megvalósításában, valamint az ágazatban dolgozó munkavállalók hatékony érdekvédelmében és érdekképviseletében.

A Pedagógusok Szakszervezete XXIX. Kongresszusa szükségesnek tartja az érdekképviselet és érdekérvényesítés új lehetőségeinek feltárását.

A megújulásra törekvő Pedagógusok Szakszervezete legfontosabb feladata az érdekvédelem hatékony ellátása és egy eredményes érdekegyeztetési rendszer működtetése, amely megteremti a XXI. század kihívásainak megfelelő oktatáspolitika, a biztonságos foglalkoztatás feltételeit.

Céljai elérése érdekében a Pedagógusok Szakszervezete elsősorban tárgyalásokra törekszik és részt vesz a köznevelés érdekegyeztető fórumainak munkájában.

Szorosabb együttműködést kíván kialakítani a társszakszervezetekkel és minden olyan szakmai, valamint civil szervezettel, amelynek célkitűzése és gyakorlati tevékenysége összeegyeztethető a PSZ törekvéseivel.

 

Siófok, 2018. július 1.

PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE

XXIX. Kongresszusa