Hírek

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

A Független Egészségügyi Szakszervezet által meghirdetett akció támogatásáról. A Pedagógusok Szakszervezete egyetért a Független Egészségügyi Szakszervezet céljaival és támogatja követeléseiket!

                                                                                                                        

Közismert, hogy a magyar egészségügy továbbra is súlyos gondokkal küzd. Az, hogy az évtizedek alatt elhasználódott orvosi berendezések, elkopott eszközök, rossz munkakörülmények ellenére az egészségügy még mindig működik, azoknak a szégyenteljesen rosszul fizetett munkatársaknak köszönhető, akik erejükön felül, sokszor saját és családjuk érdekeit háttérbe szorítva itthon látják el feladatukat. Áldozatos munkájuk a hivatástudat legszebb példája! Ők azok, akik valódi felelősséget éreznek a betegekért!

 

Ők azok, akiknek a bére a legalacsonyabbak közé tartozik Magyarországon.

Ez az ország szégyene! Ez az ország tragédiája!

           

Ők ismét fellépnek: nem saját magukért, hanem azért, mert a magyar egészségügy még mindig beteg! A demonstráción a gyógyítás békés szándékával azok vesznek részt, akik hálapénz nélküli méltó bérezést, megfelelő munkakörülményeket, várólista helyett gyors és hatékony ellátást, megfelelően képzett utánpótlást szeretnének elérni. Itthon! Mindezt elsősorban a betegek érdekében!

 

            A magyar egészségügy teljesítőképessége határához érkezett. Mindnyájunk érdeke, hogy problémáira valódi megoldást találjon a hatalom. A pedagógusok értik és megértik az egészségügyben dolgozók elkeseredettségét! Érzik, tudják, hogy azok, akikre betegségünk idején támaszkodhatnak, most segítséget, támogatást várnak!

 

A Pedagógusok Szakszervezete támogatja a Független Egészségügyi Szakszervezet által megfogalmazott célokat. Egyetért az e célokért megszervezett demonstrációval!

 

Budapest, 2018. március 22.

 

Pedagógusok Szakszervezete