Hírek

Oktatáspolitikai fórumot tart a PSZ

Oktatáspolitikai fórumot tart a PSZ

A PSZ szeretné megismerni a választáson induló pártok oktatással kapcsolatos elképzeléseit, ezért fórumot tart március 3-án. Beszámoló az OV üléséről.

                                                                                            

Az Országos Vezetőség 2018. február 26-án tartott ülésén arról döntött, hogy megismerteti tagjaival a Tanítanék Mozgalom és az Oktatási Hálózat kezdeményezésére létrejött oktatási minimumot, amelyet ellenzéki pártok támogattak. Március 3-án, Budapesten a PSZ fórumot szervez - az azon részt vevő politikusok elmondhatják oktatással kapcsolatos álláspontjukat, és lehetőség lesz arra is, hogy az ország minden részéből érkező pedagógusok feltehessék kérdéseiket akár az oktatási minimumról, akár a pártok elképzeléseiről.

 

Az Országos Vezetőség ülésén szó volt arról is, hogy - a PSZ-ben zajló tisztújítás kapcsán - a kongresszusra készülve ki kell dolgozni a szakszervezet következő öt évre szóló programját, benne az oktatásit is.

 

A megyei elnökök beszámoltak a munkaidő-kedvezmény beszámításának tapasztalatairól: jelzéseik alapján egyes tankerületekben problémák merültek fel, máshol zökkenőmentes volt az egyeztetés.

 

A Pedagógusok Szakszervezete együttműködési megállapodást köt a Csodák Palotájával. Eszerint az oda látogató pedagógus - ha tagja szakszervezetünknek - 50 százalékos kedvezményt kap.