Hírek

Szolidaritási nyilatkozat

Szolidaritási nyilatkozat

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által meghirdetett akció támogatásáról.

                                                                                                           

 

 

 

A Pedagógusok Szakszervezete egyetért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete céljaival, támogatja követeléseit.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakszervezet sztrájkköveteléseit a Kormány figyelmen kívül hagyta, ezzel újabb munkabeszüntetés megtartására kényszerítette a munkavállalókat.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az önkormányzatok hivatalaiban dolgozó köztisztviselők csaknem nyolc éve semmilyen bérfejlesztésben nem részesültek. Az ott dolgozók egyre többet és egyre nehezebb munkakörülmények között végzik munkájukat, szolgálják, kiszolgálják a lakosság igényeit.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Kormány szándékosan megosztja a munkavállalókat, amikor a kormányhivataloknál és az önkormányzatoknál dolgozók között különbséget tesz.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Kormány nem gondoskodik méltóan a közigazgatásban dolgozókról, hogy jogos béremelésükért a szakszervezetnek a munkabeszüntetés eszközéhez kell nyúlnia.

 

A Pedagógusok Szakszervezete támogatja és szolidaritásáról biztosítja a sztrájkban részt vevő munkavállalókat.

 

 

Budapest, 2018. február 14.

 

 

                                                                                Pedagógusok Szakszervezete