Hírek

Karácsonyi ünnepség a PSZ Nyugdíjas Tagozatánál

Karácsonyi ünnepség a PSZ Nyugdíjas Tagozatánál

Ápolja hagyományait a PSZ Nyugdíjas Tagozata: karácsony közeledtével ünnepi országos értekezletet tartott a szakszervezet székházában.

                                                                                                                                         

Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke a 2017. december 13-án tartott rendezvényen beszámolt az érdekvédelmi szervezet munkájáról. Emlékeztetett: a tanév elején a PSZ elnöke és alelnökei a megyei szervezeteknél jártak, összegyűjtötték a pedagógusokat, a nevelést-oktatást segítőket érintő legfontosabb problémákat. A PSZ az elmúlt időszakban a tankerületi kollektív szerződés tervezetéről tárgyalt a Klebelsberg Központtal. Ezzel kapcsolatban az alelnök jelezte: a tankerületek egy részében nem reprezentatív a PSZ, így ezekben nem lesz mód kollektív szerződés megkötésére. Kitért az alakuló nyugdíjas szövetkezetekre is, ám megjegyezte: a rendszer - jelenlegi formájában - nem alkalmas a nyugdíjas pedagógusok foglalkoztatására.

 

Dobay László, a tagozat elnöke felhívta a figyelmet a PSZ honlapjára, ahol aktuális tudnivalókról tájékozódhatnak a Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagjai is.

 

Tekintse meg képgalériánkat!