Hírek

Tovább folyik az egyeztetés a kollektív szerződés tervezetéről

Tovább folyik az egyeztetés a kollektív szerződés tervezetéről

December első napján tárgyalt a PSZ delegációja Solti Péterrel, a Klebelsberg Központ elnökével a kollektív szerződések tervezetéről. Erről a PSZ elnöke tájékoztatta az Országos Vezetőséget.

                                                                                                                                                        

Galló Istvánné elnök a Pedagógusok Szakszervezete Országos Vezetősége 2017. december 4-én tartott ülésén beszámolt arról, hogy folytatódik az egyeztetés a tankerületi kollektív szerződés tervezetéről. A PSZ azt javasolta, hogy az érdekképviseletnek és a Klebelsberg Központnak legyen közös ajánlása, amelyet elfogadhatnak a tankerületek vezetői és a PSZ helyi képviselői. A Pedagógusok Szakszervezete fenntartaná a jogot, hogy a vitás kérdésekben - amelyekben nem születne közös ajánlás - feltüntesse saját javaslatát.

Az OV ülésén hosszas szakmai vita folyt arról: mely munkavállalókat kell beszámítani annak megállapításába, hogy a kollektív szerződések megkötéséhez reprezentatív-e a Pedagógusok Szakszervezete az egyes tankerületi központokban. A Klebelsberg Központtal folytatott egyeztetéseken egyértelművé vált, hogy a tankerületeknél foglalkoztatott köztisztviselőkkel, a közmunkásokkal, illetve az óraadó tanárokkal nem lehet számolni. A megyei elnökök elmondták - a sokszor ennek ellentmondó - tapasztalataikat.

A teljes tisztújításra készülve az Országos Vezetőség megválasztotta az országos mandátumvizsgáló és a jelölő bizottság tagjait.

 

Tekintse meg képgalériánkat!