Hírek

Tisztújítás vár a PSZ szakmai tagozataira is

Tisztújítás vár a PSZ szakmai tagozataira is

A PSZ Gyermekvédelmi Tagozata Intéző Bizottságának ülésén szó volt az alapszervezetektől induló országos tisztújításról is.

                                                                                                                                                            

A testület 2017. november 22-én tartotta ülését a szakszervezet budapesti székházában. A megbeszélés egyik témája volt az országos tisztújítás, amely a helyi alapszervezetektől indul, majd érinti a járási, a megyei szervezeteket is. A megyei választások után lehet a PSZ szakmai tagozatainak intéző bizottsági tagjait megválasztani. Egy korábban elfogadott menetrend szerint erre 2018 júniusának első felében kerülhet sor. A Gyermekvédelmi Tagozat Intéző Bizottsága úgy döntött, hogy ebben az időpontban országos konferenciát hív össze (ezen választják meg a bizottság tagjait), de a tanácskozásra szakmai előadót is felkér: a család- és gyermekvédelem témakörében a különleges nevelést igénylő gyermekek kezeléséhez szeretnének gyakorlati tapasztalatokat kapni, amelyek segíthetik a nevelők munkáját.

 

Az Intéző Bizottság ülésén az is elhangzott, hogy több megyének nincs képviselete a testületben: pl. a keleti és a déli országrészből nincsenek gyermekvédelmi szakemberek, pedig ezekben a régiókban is vannak gyermekvédelmi intézmények. A tisztújítás jó lehetőséget kínál arra, hogy az Intéző Bizottság teljes létszámban, az egész országot lefedve dolgozhasson. A testület úgy döntött, hogy levelet ír az Országos Vezetőség tagjainak: felkéri a megyei elnököket, hogy a tagtoborzásban kiemelten figyeljenek a gyermekvédelem területére, mert az abban dolgozók sokszor nem is tudják, hogy a Pedagógusok Szakszervezete az ő érdekeiket is képviseli.

 

Tekintse meg képgalériánkat!