Hírek

Közeleg a tisztújítás

Közeleg a tisztújítás

Az alapszervezeti titkárok választásával megkezdődik a tisztújítás a PSZ-ben. A részletekről is tárgyalt az Országos Vezetőség.

                                                                                                          

A PSZ Országos Vezetősége 2017. október 30-án tartott ülésén a tisztújítás részleteiről is tárgyalt, miután a minap a XXVIII. Kongresszus módosította a választási szabályzatot. A tisztújítás a választott tisztségviselőket érinti, tehát az alapszervezeti titkárokon kívül a megyei-járási titkárokat, majd az országos vezetőket is.

A tanácskozáson Galló Istvánné, a PSZ elnöke tájékoztatást adott arról, hogy az EMMI kutatást végez a pedagógusok munkaterheiről. A kutatást a Századvég Alapítvány végzi, s a PSZ-en kívül abban részt vesz a PDSZ is.

A Pedagógusok Szakszervezete kérte: a felmérés név nélkül történjen, ne legyen azonosítható a kérdőívet kitöltő személye, az információk nem juthatnak vissza a fenntartóhoz, s a kutatás terjedjen ki a szakszolgálatoknál dolgozókra is.

 

Gosztonyi Gábor, a PSZ alelnöke a Köznevelési Érdekegyeztető Tanács októberi ülésén elhangzottakról adott tájékoztatást. Eszerint nem a központi költségvetésből emelték az osztályfőnökök, a munkaközösség-vezetők, továbbá az intézményvezető-helyettesek pótlékát. Miután több panasz érkezett arra, hogy más pótlékokat (pl. a gyógypedagógusokét, a nemzetiségi oktatással foglalkozókét) nem emelték, a szaktárca képviselője közölte: ezeket a pótlékokat sem tilos emelni, ha azt a fenntartó ki tudja gazdálkodni.

A Pedagógusok Szakszervezete aggályosnak tartja, hogy a pótlékok differenciálásának szabályait a kormány nem határozta meg, ezért a munkáltató szabadon mérlegelheti, hogy milyen körben és kinek emeli a pótlékát.

 

Tekintse meg a képeket!