Hírek

Ősszel nagyon nehéz szakos tanárt szerezni

Ősszel nagyon nehéz szakos tanárt szerezni

Miután a KK a Népszavával közölte: csaknem 1300 státusznyi órát látnak el túlórában a pedagógusok, több tízezer tanórát kell helyettesíteniük -  nyilatkozta Galló Istvánné a Klubrádiónak.

                                                                                                                                                         

A PSZ elnöke a KK közlését vette alapul, amikor számolt - a Klubrádió Esti Gyors c. műsorának 2017. október 20-án nyilatkozott.

https://www.youtube.com/watch?v=voTr_qiVhC8&feature=youtu.be

 

A túlórákról beszélt Galló Istvánné a TV2 Tények c. műsorának is október 19-én. Miközben a tanárok túlhajszoltak, sérülnek azok a gyerekek is, akiket nem tanít szakos tanár - jelezte. A hírműsornak nyilatkozott Hajnal Gabriella, a KK szakmai elnökhelyettese is.

https://tenyek.hu/tenyek/246679_sokat-tuloraznak-a-tanarok.html

 

A KK a cikkekre, nyilatkozatokra reagálva kiadott egy közleményt október 21-én.

„A Klebelsberg Központ sajnálattal vette tudomásul, hogy ismételten a pedagógusok heccelésére használták fel a szakszervezetek azt az információt, hogy egyes esetekben a szakórákat túlórákkal látják el a pedagógusok. A fogalmi tévedéseket, pontatlanságokat és csúsztatásokat tartalmazó cikkek veszélyeztetik a feladatellátás biztonságát, a diákok mindenekfelett álló érdekeit. A szakszervezeti vezetők nyilatkozataival ellentétben a valóság az, hogy minden elrendelt túlóráért megkapják a pedagógusok a jogszabályok által meghatározott díjat”. A közlemény teljes terjedelmében itt érhető el:

http://kk.gov.hu/reagalas-a-tanarhiannyal-kapcsolatban-megjelent-cikkekre