Hírek

Tanárhiányról és béremelésről tárgyaltak Szombathelyen

Tanárhiányról és béremelésről tárgyaltak Szombathelyen

A differenciált béremelésről is beszélt a Szombathelyen tartott megyei szakszervezeti tanévnyitón Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Ismét kifejtette: a kormány megoldását a szakszervezet nem tartja elfogadhatónak.

                                                                                                          

A rendezvényről - melyet 2017. szeptember 21-én tartottak - beszámolt a Vas Népe és annak online változata is. Miként a lap írta: minden vasi iskolában el tudták indítani az első osztályt, igaz, arra is volt példa, hogy az utolsó héten még nem tudták, ki lesz az elsős tanító. A gyógypedagógusok hiánya a legégetőbb, a készségtantárgyakat nem mindenhol a megfelelő végzettségű kolléga tanítja. Át kellett strukturálni az életünket - mondta Mitre-Károlyi Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) vasi elnöke hagyományos tanévnyitó ünnepségük előtt. A PSZ elnöke, Galló Istvánné a differenciált béremelésről is beszélt, amelyet nem tart elfogadhatónak a szakszervezet. Ehelyett a minőségi bérpótlék visszaállítását kezdeményezték.

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tanar-beremeles-pedagogus-vas-megye-penz-fizetes-gyogypedagogus-tanarhiany-2124967/