Hírek

Oktatási kerekasztalon tekintenék át a PISA-eredményeket

Oktatási kerekasztalon tekintenék át a PISA-eredményeket

A kormány arra kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, szervezzen olyan oktatási kerekasztalt, amelyen a pedagógus érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel közösen áttekintik a PISA 2015 felmérés eredményeit.

                                                                                                                       

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter december 8-ai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kihelyezett kormányülésen áttekintették a napokban nyilvánosságra hozott oktatási mérések eredményét.
Közölte, a kormány nem kívánja az asztalról lesöpörni az eredményeket, azt szeretnék, ha a kerekasztal-tárgyaláson részletesen áttekintenék azokat, és megkezdődne a diskurzus arról, hogy az oktatás tartalmán, illetve a módszertanon mit kell változtatni.
Lázár János hangsúlyozta: nem a pedagógusokon kívánják számon kérni az eredményt, de le kell ülni és beszélni kell róla, és a pedagógus társadalomnak részt kell vennie a vitában.
A miniszter beszámolt arról is, hogy megvitatták a jó államról szóló jelentést, amelyet második alkalommal készített el a közszolgálati egyetem.

http://www.hirado.hu/2016/12/08/oktatasi-kerekasztalon-tekintenek-at-a-pisa-eredmenyeket/?source=hirkereso