Hírek

Szolidaritási nyilatkozat

Szolidaritási nyilatkozat

A PSZ egyetért a Magyar Közalkalmazottak és Köztisztviselők Szakszervezete céljaival, támogatja követeléseit. Elfogadhatatlan, hogy a 2016. június 22-én megtartott sztrájk követeléseit a Kormány figyelmen kívül hagyta, ezzel újabb munkabeszüntetés megtartására kényszerítette a munkavállalókat.

                                                                                                        

 

SZOLIDARITÁSI  NYILATKOZAT

 

A Magyar Közalkalmazottak és Köztisztviselők Szakszervezete által meghirdetett akció támogatásáról

 

A Pedagógusok Szakszervezete egyetért a Magyar Közalkalmazottak és Köztisztviselők Szakszervezete céljaival, támogatja követeléseit.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a 2016. június 22-én megtartott sztrájk követeléseit a Kormány figyelmen kívül hagyta, ezzel újabb munkabeszüntetés megtartására kényszerítette a munkavállalókat.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az önkormányzatok hivatalaiban dolgozó köztisztviselők csaknem nyolc éve semmilyen bérfejlesztésben nem részesültek.

Az ott dolgozók egyre többet és egyre nehezebb munkakörülmények között végzik munkájukat, szolgálják, kiszolgálják a lakosság igényeit.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Kormány szándékosan megosztja a munkavállalókat, amikor a kormányhivatalok és az önkormányzatoknál dolgozók között különbséget tesz.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Kormány nem gondoskodik méltóan a közigazgatásban dolgozókról, hogy jogos béremelésükért a szakszervezetnek a munkabeszüntetés eszközéhez kell nyúlnia.

 

A Pedagógusok Szakszervezete támogatja és szolidaritásáról biztosítja a sztrájkban részt vevő munkavállalókat.

 

 

Budapest, 2016. szeptember 13.                                  

                                                                                Pedagógusok Szakszervezete