Hírek

Tanévnyitó testületi ülést tartott a PSZ Országos Vezetősége

Tanévnyitó testületi ülést tartott a PSZ Országos Vezetősége

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Vezetősége augusztus végén tanévnyitó testületi ülésen megtárgyalta és elfogadta a 2016/2017-es tanév feladattervét.

                                                                                      

A tanácskozáson a közoktatás átalakításáról tájékoztatott Palkovics László oktatási államtitkár, valamint Pölöskei Gáborné, a KK elnöke, majd válaszoltak az OV tagjainak kérdéseire. Az államtitkár felidézte, hogy a Pedagógusok Sztrájkbizottsága 25 pontjának nem mindegyikéről sikerült egyezségre jutni, ezért a tárgyalásokat folytatni kívánják. Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Központ elnöke beszélt a Klik átalakításáról, az 58 tankerületi központról, a gazdálkodásról. Az új szervezet létrehozását azért tartotta szükségesnek, hogy a döntések közelebb kerüljenek az intézményekhez.
Szüdi János, a PSZ szakértője a közoktatási intézményrendszerről és fenntartóikról, valamint az átalakítás jogi hátteréről tartott prezentációt.
dr. Selmeciné dr. Csordás Mária és dr. Varga Mária Beáta a 326-os Kormányrendelet módosításának munkajogi kérdéseiről konzultált a jelenlévőkkel.


Képgaléria