Hírek

Közlemény

Közlemény

A Pedagógusok Sztrájkbizottságának közleménye az április 20-ára meghirdetett sztrájk előkészítéséről:

                                                                                                                                                                              

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága a 2016. április 20-ára meghirdetett egész napos sztrájk előkészítését folytatja, mivel - Rétvári Bence államtitkár kijelentésével ellentétben - annak nincs akadálya. A Kormány és a Pedagógusok Sztrájkbizottsága között 2013-ban létrejött megállapodás szerint a Sztrájkbizottság lemond a sztrájk megszervezéséről, de kizárólag az akkori megállapodásban foglaltak kikényszerítésére.

A jelenlegi sztrájkköveteléseket azonban a 2013-ban kötött megállapodás nem tartalmazza, vagyis a 2016. április 20-ára meghirdetett sztrájk szervezésnek nincs akadálya. A sztrájk jogszerű.

Egyébként a Kormány és a Pedagógusok Sztrájkbizottsága 2016. április 11-én, hétfőn tartott tárgyalási napján Palkovics László államtitkár kijelentette: a Kormány nem tekinti felbontottnak a 2013-ban kötött megállapodást, mint ahogyan a Sztrájkbizottság sem.  

 

Az államtitkár 2016. április 13-án reggel, az M1 aktuális csatornán jelezte, hogy egy 2013-as megállapodásban a PSZ lemondott a munkabeszüntetés jogáról bizonyos változtatásokért cserébe (MTI).

Ez a nyilatkozat tette szükségessé a közlemény kiadását.

 

Budapest, 2016. április 13.