Hírek

Pedagógusok Sztrájkbizottsága: valótlanságot állít a Nemzeti Pedagógus Kar

Pedagógusok Sztrájkbizottsága: valótlanságot állít a Nemzeti Pedagógus Kar

A Pedagógusok Sztrájkbizottságának tagjaként a PSZ felhívja a Nemzeti Pedagógus Kar figyelmét arra, hogy a KLIK alkalmazásában álló, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő és technikai munkatársak 50 ezer forintos béren kívüli juttatását a Pedagógusok Sztrájkbizottsága harcolta ki és nem a Nemzeti Pedagógus Kar.

                                                                                                                                                               

Az erről szóló megállapodást 2015. június 15-én az EMMI képviseletében Czunyiné Bertalan Judit államtitkár és Hanesz József, a KLIK elnöke, míg a Pedagógusok Sztrájkbizottsága nevében Tóth József MKSZSZ elnök, Hajnal Gabriella OVSZ elnök és Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke írta alá. Ebből idézünk: „Az EMMI vállalja, hogy a KLIK alkalmazásában álló nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő és technikai munkatársak részére nettó 50 ezer forint béren kívüli juttatást biztosít 2015-ben, két egyenlő részletben: szeptember 15. és november 30. napjain.”

 

A megállapodásról - melynek ez a juttatás csak az egyik pontja volt - a sztrájkbizottság másnap, 2015. június 16-án sajtótájékoztatót is tartott, de a kormány is beszámolt róla a saját honlapján:

 

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/kozneveleseert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ujabb-megallapodast-kotott-a-koznevelesert-felelos-allamtitkarsag-a-szakszervezetekkel

 

A megállapodás tényén az sem változtat, hogy az aláíró Czunyiné Bertalan Judit államtitkár és Hanesz József, a KLIK elnöke sincs már a hivatalában.

 

Tehát nem fedi a valóságot a Nemzeti Pedagógus Kar oktatási intézményeknek kiküldött prezentációja, amely a kar eredményei között tünteti fel a sztrájkbizottság és a minisztérium megállapodását az említett dolgozók bérkiegészítéséről.  

 

Budapest, 2016. március 11.